News

Komentari 2

Robert Cvek(IDS): Pula ne pamti takvu agresivnu, huškačku atmosferu nasilja uoči izbora

Robert Cvek(IDS): Pula ne pamti takvu agresivnu, huškačku atmosferu nasilja uoči izbora

Predsjednik pulskog IDS-a apelirao da kampanja ostane konstruktivna i bez nasilja nakon što su, kako tvrdi, napadnuti volonteri IDS-a zbog transparenta kojeg su neovlašteno postavile ljudi kandidata Filipa Zorčića

"Iza nas su godine kampanja, ali nikad, nikad nije bilo fizičkog nasilja prema našim volonterima ili bilo kome drugom. To nije Pula, zapravo Pula ne pamti takvu agresivnu, huškačku atmosferu nasilja uoči izbora", izjavio je  predsjednik pulskog IDS-a Robert Cvek.

Cvek je rekao da se incident dogodio jutros na području Velog vrha u Puli kada su, kako je dodao, "osobe s nezavisne liste Filipa Zoričića neovlašteno postavljale transparente na javnoj površini".

"S obzirom da to nije dopušteno, djelatnici gradskog poduzeća Herculanea uklonili su transparente, a volonteri IDS-a koji su se tamo našli bili su fizički napadnuti i upućene su im prijetnje. Slučaj je prijavljen policiji, koja utvrđuje sve okolnosti događaja", izvijestio je Cvek.

Ustvrdivši kako je Pula miran i siguran grad, pozvao je sve sudionike izborne utakmice da "vrate kampanju u okvire konstruktivne rasprave i da prestanu sa svim oblicima nasilja" jer je Pula grad koji je široko poznat po toleranciju, mirnom suživotu i građanskim vrijednostima, "grad u kojem je apsolutno prihvaćeno svačije mišljenje, pa i ono s kojim se ne slažemo".

"Ponovit ću - ovo nije Pula. Znam da kampanja dugo traje i da koncentracija popušta, ali idemo voditi računa o fair playu i odigrati ovo do kraja kako treba. Stoga apeliram na sve ljude, volontere, simpatizere da budu dostojanstveni u političkoj utakmici", poručio je predsjednik IDS-a

Iz Nezavisne liste Filipa Zoričića na to je reagirao član Ivan Žagar koji je pak kazao da je jutros zapravo napadnut njihov simpatizer, a ne obratno kako tvrde iz IDS-a. 

"Jedan od naših simpatizera postavio je jutros u blizini rotora na Velom Vrhu transparent na kojem je pisalo 'Potrubi za promjene, glasaj za Filipa'. Ubrzo su stigli djelatnici pulske Herculanee i na pristojan način zamolili su ga da makne transparent s javne površine, na što im je on odgovorio da je to njegovo privatno vlasništvo te kako će ga maknuti za pola sata", izvijestio je Žagar.

Dodao je kako se u tom trenutku umiješao nepoznati muškarac koji je na silu skinuo transparent i fizički napao simpatizera Nezavisne liste nakon čega je došlo do naguravanja. 

"Imamo i identitet muškarca koji je fizički napao našeg simpatizera, on je suprug jedne aktivne članice IDS-a", dodao je Ivan Žagar. 

Najčitaniji članci