Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
48 komentara

'Robert Ježić drži pet milijuna eura kod sebe, i nikome ništa!'

Vjerujem da će Ivo Sanader biti oslobođen u svim procesima koji se vode protiv njega. Arbitražu nismo dobili, niti na to imamo pravo, rekao je odvjetnik Čedo Prodanović u studiju 24sata

Foto: 24sata/facebook
48 komentara

Gostujući u studiju 24sata odvjetnik Čedo Prodanović rekao je da je ukidanje jamčevine za izlazak iz pritvora, po njegovu mišljenju, pogrešno, jer je predrasuda da je riječ o "klasnom institutu" preko kojega se bogati izvlače iz zatvora, a siromašni ostaju unutra.

POGLEDAJTE VIDEO


 

- Jamčevina je bila određivana prema bogatstvu  pritvorenog i težini kaznenog djela, ovo je pogrešan potez - rekao nam je Prodanović.
Prodanović brani Ivu Sanadera, a njegova kolegica Jadranka Sloković bivšeg šefa Hrvatske gospodarske komore Nadana Vidoševića.
Prodanoviću je čudno da se nitko nije zapitao zašto Robert Ježić, koji je na sudu potvrdio da pet milijuna eura nisu njegov novac, taj novac unatoč zahtjevu suca Turudića nije predao državi. Podsjetimo, prema Ježićevu iskazu, taj novac trebao je biti mito za bivšeg premijera Ivu Sanadera kako bi mađarskom MOL-u prepustio upravljačka prava u Ini.
- Ovako Robert Ježić drži kod sebe novac za kojeg je prizao da je tuđi, i nikom ništa - rekao je Prodanović, koji vjeruje da će Ivu Sanadera na kraju osloboditi svih optužbi. Prodanović vjeruje da je švicarska arbitraža oko Ine i MOL-a izrazito povoljna po Ivu Sanadera, tim prije što se, za razliku od hrvatskog Ustavnog suda, nije zadržavala samo na formalnim, procesnim pitanjima, već je ušla i u meritum optužbi za mito.
- Arbitražu nismo dobili, niti na to imamo pravo - rekao je Prodanović. Na pitanje je li moguće da je Petar Čobanković "odgulio" svoju robiju (društveno korisan rad proveo je na guljenju krumpira) za nepostojeće kazneno djelo, ako sud oslobodi Sanadera u slučaju Planinska, rekao je da je ta mogućnost načelno otvorena. Uvjeren je da će Ivo Sanader biti oslobođen u svim procesima.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message