Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
20 komentara

Roda Malena ljubavnika iz Afrike dočekala u Varošu

Rodin dečko doletio je iz Afrike u Slavoniju na isti dan kao i poslijednjih šest godina. Malena je predosjetila da će doći te je tražila da je puste

Davor Puklavec/Pixsell
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
20 komentara

Roda Malena iz Brodskog Varoša kod Slavonskog Broda nakon četiri dana strpljivog čekanja u srijedu je dočekala svog dragana iz daleke Afrike.
- Stigao je nešto prije 14 sati, dva sata ranije, ali istog datuma kao u posljednjih šest godina, izuzme li se prošla godina kada je zakasnio šest dana zbog nevremena u Grčkoj - rekao je Stjepan Vokić, domar u osnovnoj školi koji o rodi brine 17 godina.
- Kakav je to bio susret, pun klepetanja. Kada sam ga vidio nasuo sam punu posudu vode i iznio na livadu. Sletio je blizu mene, nije me zaboravio. Popio je malo vode i kljunom nabacio na sebe, kao da se umiva. Prošao je kljunom kroz perje i odletio na krov svojoj dragoj - kaže Stjepan. Roda Malena je predosjetila kada će doći njen dečko.
- Čim je otoplilo, uznemirila se. Htjela je van. Čim uđem kod nje kao da mi kljunom pokazuje na vrata da ju pustim. Prestala je jesti. Prvi dan kada sam ju pustio u gnijezdo cijeli dan nije silazila, do kasno navečer. Ujutro je klepetala prije zore. Zvala me da ju pustim - kaže Stjepan Vokić. Malena je dane kratila u gnijezdu, premećući grančice, bacala je dolje one koje su pod snijegom strunule.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message