Obavijesti

News

Komentari 132

Rodila blizance: Jednu bebu je zabila u zid, drugu u koš za veš

Rodila blizance: Jednu bebu je zabila u zid, drugu u koš za veš
1

Jednostavno sam ga tamo ostavila. Ne znam što mi se motalo po glavi, rekla je sucu. Horor ni tada nije bio završen. Trideset jedan sat kasnije ponovo je legla u kadu i rodila drugo dijete...

VIDEO

U švicarskom gradu Lucernu u srijedu je objavljena presuda 23-godišnjoj Srpkinji optuženoj za ubojstvo tek rođenih blizanaca. Nakon što se sama porodila, jednu bebu je ubila tako što ju je svom silinom zabila u zid, a drugo je zamotala i ostavila u košari za prljavo rublje.

Za ubojstvo svoje tek rođene djece, sud je odredio kaznu zatvora od dvije godine i 10 mjeseci. Od toga, godinu dana provest će u zatvoru, nakon čega će biti puštena na uvjetnu slobodu u trajanju od 22 mjeseca, prenose Novosti

- Optužena je kriva za čedomorstvo i ubojstvo djece. Zločin nije planiran, ali je svakako težak. Izrečena je maksimalna kazna od 34 mjeseca. Ako majka ubije svoje dijete nakon porođaja, kazna je do tri godine - kazao je sudac obrazlažući presudu.

Sama se porodila u kadi

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Detalji zločina koji su tijekom suđenja šokirali su javnost. Krajem prosinca 2015. godine, djevojka je bila u sedmom mjesecu trudnoće kada su počeli trudovi. Legla je u kadu i porodila se sama.

- Nisam znala kako ide porod. Kada je počelo, napunila sam kadu. Danas mi uopće nije jasno kako sam uspjela. Ležala sam u kadi i na internetu gledala kako se to radi - izjavila je pred sudom. Ispričala je kako ju je par mjeseci prije poroda ostavio dečko, otac blizanaca.

On je, naime, od nje zahtijevao da pobaci, što ona nije htjela. 

- Beba je plakala, i to mi nije zvučalo ljudski. Uplašila sam se - ispričala je na sudu. Nakon što je rodila prvu bebu, otišla je s njom u podrum. Sakrila je novorođenče ispod odjeće, a nakon toga je bebu svom snagom udarila u zid i bacila na pod. Od siline udarca, tek rođena beba zadobila je nekoliko prijeloma lubanje i teške ozljede mozga te ubrzo preminuo. 

Na pitanje kako se osjećala u tom trenutku, optužena je kroz suze odgovorila - Ne znam. 

Mrtvo novorođenče zamotala je u majicu i zatim sakrila u velikog plišanog medvjedića. 

- Jednostavno sam ga tamo ostavila. Ne znam što mi se motalo po glavi - rekla je sucu. Horor ni tada nije bio završen. Trideset jedan sat kasnije ponovo je legla u kadu i rodila drugo dijete, piše Blic

Bacila bebu u koš za prljavo rublje

Beba je preminula ubrzo nakon rođenja. Optužena je objasnila da je već mrtvog dječaka zamotala u ručnik i ostavila u koš za prljavi veš.

Liječnici  koji su svjedočili na sudu izjavili su da bi druga beba možda preživjela da je žena nakon prvog porođaja otišla u bolnicu.

- Obdukcija je utvrdila da je beba živjela još 30 minuta nakon porođaja. To je nesumnjivo bilo ubojstvo - istaknuo je tužitelj. 

Dodatno, njezin bi monstruozni zločin možda i prošao nekažnjeno da nije počela jako krvariti, pa su je roditelji odveli na hitnu. Liječnici su odmah ustanovili da je mlada žena netom rodila i pozvali policiju. Policiji je poricala sve što su liječnici ustanovili. 

Tek kada se zdravstveno oporavila, policija ju je privela. Tijekom 63 dana u pritvoru, priznala je što je učinila s svojim tek rođenim bebama.

- Optužena ima dva lica. Ona je naivna, ali i proračunata. Lagala je nekoliko puta i prilagođavala svoje izjave - izjavio je tužitelj, koji je tražio kaznu zatvora od osam godina. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 132
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu