Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Rodila doma, pala u komu i probudila se bez udova...

Katy Hayes (41) iz Houstona je svoje treće dijete odlučila roditi kod kuće. Zbog bakterije koja joj je izjedala meso, morali su joj amputirati udove

ABC
Foto: ABC
11 komentara

Katy Hayes (41) iz Houstona ostala je bez ruku i nogu nakon rođenja svog trećeg djeteta u veljači. Majka troje djece zarazila se bakterijom koja izjeda meso te se tri mjeseca borila za život. Danima je bila u komi. Probudila se osakaćena.
- Sve je bilo u redu dan nakon poroda. Boljelo ju je, ali to je uobičajeno - rekao je Katyn suprug Al (34). Kaže da mu je dan kada je potpisao papire za amputaciju bio najgori u životu.
- Katy zna zašto sam to napravio. Morao sam joj spasiti život. Prije ovoga, bila je potpuno zdrava. Trčala je i vježbala jogu četiri dana prije poroda - kaže Al. Suprugu je 14. veljače odveo u bolnicu nakon što joj se bol u trbuhhu pojačala. Liječnici su rekli da se zarazila invazivnom grupom streptokoka A.
- Svaka vena i arterija u njenom tijelu bili su samo rupa. Otkazali su joj pluća, bubrezi i jetra. Na koži su joj izbili žuljevi, gulila se po svim udovima, a sve od zaraznih tekućina do krvi je prodiralo kroz kožu. Rekli su da ima samo pet posto šansi za preživjeti - kaže Al koji je svu agoniju opisao u blogu.
- Pravo je čudo da sam živa. Zahvalna sam, jako sam zahvalna. Ne bih bila uz svoju djecu da mi nisu odsjekli udove - kaže Katy. Liječnik William Schaffner kaže da je bakterija, koja je napala Katy, bila česta prije više stotina godina kod rodilja, no danas je vrlo rijetka.
- Jedan od načina da se bakteriju zaustavi je preduhitriti ju i odsjeći dio tijela na kojem je infekcija kako se bakterija ne bi širila - kaže liječnik i dodaje da nije siguran je li Katyn kućni porod imao veze s bolešću - rekao je liječnik. Katy će prvom prilikom staviti proteze, a za sada ide na psiho-terapiju.

Možda vas zanima i ovo:
Message