Obavijesti

News

Komentari 49

Rodila se s izraslinom veličine dinje na glavi, operirali ju 9 h

Rodila se s izraslinom veličine dinje na glavi, operirali ju 9 h
4

Kirurzi su uspješno odradili napornu operaciju koja je trajala čak devet sati i tijekom koje je primila 96 doza krvi. Mia je stara 20 tjedana i napokon je došla kući majci

VIDEO

Djevojčica rođena s izraslinom na licu veličine dinje nevjerojatno dobro se oporavlja nakon operacije kojom je izraslina, koja joj je ugrožavala život, uklonjena.

Mia Molyneux rođena je s velikom cistom na licu koja je bila veća od njezine glave. Kirurzi su uspješno odradili napornu operaciju koja je trajala čak devet sati i tijekom koje je primila 96 doza krvi. Mia je sad stara 20 tjedana i napokon je puštena doma u obiteljsku kuću u Chesireu. Njezina majka Michaela (20) rekla je da je bila prestravljena kada je doznala da nešto nije u redu s curicom, piše Daily Mail.

- Liječnici su mi savjetovali da prekinem trudnoću, ali ja sam to odbila, rekla je, a čim se djevojčica rodila zaljubila se u nju. Liječnici su shvatili da nešto nije u redu s Michaelinom trudnoćom kada se rezervirala za dodatni ultrazvuk jer je žarko željela znati spol djeteta. Doktori su uočili velik izraslinu i odmah počeli strahovati da će se dijete roditi s teškim invaliditetom. 

Nakon brojnih dodatnih pretraga, Michaeli su u 36. tjednu trudnoće potvrdili da Mia ima rijetku vensko-limfnu malformaciju. S obzirom da bi za obje prirodan porod bio opasan zakazan je carski rez. Cijela situacija i kod liječnika je izazivala veliku brigu pa je tako za vrijeme poroda u sobi bilo 18 liječnika i medicinskih sestara. Djevojčica je odmah prevezena na odjel intezivne njege, a šest dana nakon poroda liječnici su se odlučili operirati ju jer je postojala velika opasnost da će cista puknuti zbog čega je djevočica lako mogla iskrvariti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Rekli su da oni neće moći ništa napraviti za nju ako do toga dođe. Bila sam zabrinuta, ali znala sam da je u najsigurnijim rukama, rekla je Michaela. Doktor Adam Done koji je obavio operaciju rekao je kako je slučaj bio težak i iznimno rijedak, te da je Mijino stanje bilo kritično. 

Michaela je kćer primila u ruke tek kada je imala 15 dana, a danas kada ima 20 tjedana djevojčica je napokon doma s ponosnom majkom. 

- Mia će se s ožiljcima boriti cijeli život, ali to je mala cijena svega. Kad su joj skinuli zavoje nakon operacije ja sam ju i dalje nastavila zamatati kad bi izlazile iz kuće jer sam se brinula što će ljudi misliti, ali sad više ne jer prošla je toliko toga i jako sam ponosna na nju, rekla je mlada mama. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a