Obavijesti

Promo sadržaj

Roditelji, oprez! Jeste li i vi pali u zamku "sharentinga"?

Roditelji, oprez! Jeste li i vi pali u zamku "sharentinga"?
2

Danas gotovo da ne postoje roditelji koji fotografije svoje djece ne objavljuju na nekoj od društvenih mreža. Navedeni fenomen se toliko raširio da je čak dobio i svoj naziv

Danas gotovo da ne postoje roditelji koji fotografije svoje djece ne objavljuju na nekoj od društvenih mreža. Navedeni fenomen se toliko raširio da je čak dobio i svoj naziv. Riječ je o "sharentingu" koji je spoj dviju riječi - sharing/dijeljenje + parenting/roditeljstvo. Roditelji podlegli ovom fenomenu zatrpavaju društvene mreže fotografijama svoje djece, a stručnjaci upozoravaju da će zbog toga do kraja sljedećeg desetljeća biti ukradeno dvije trećine identiteta.  

Ponos i opčinjenost svojom djecom roditelje tjera da cijelom svijetu pokažu njihove fotografije. Ne razmišljaju da time krše djetetovu privatnost i ugrožavaju sigurnost djece. Osim fotografija, često otkrivaju i ostale osobne informacije djeteta.  A sve što je jednom objavljeno, ostaje zauvijek na Internetu. 

Iako je na snagu stupila nova Opća uredba o zaštiti osobnih podataka koja korisnicima jamči više privatnosti i bolju zaštitu, treba biti oprezan i spriječiti neoprezne objave.

Naravno da želite ovjekovječiti svaki trenutak djetetovog odrastanja, ali pripazite što i kako objavljujete na društvenih mrežama. Umjesto da ste vječno u potrazi za najboljim fotografijama i skupljanjem lajkova na društvenim mrežama, iskoristite kvalitetno vrijeme s djetetom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Predložite mu da zajedno fotografirate analognim fotoaparatom, a nakon što razvijete fotografije, napravite prezentaciju događaja na velikom platnu. Pozovite obitelj, rodbinu i prijatelje i svi se zabavite uz male zalogaje i sokove. To je ono što će dijete pamtiti.

Osim toga, možete kreirati i foto album s aktivnostima. Svaki album neka ima svoju temu. Tako možete imati albume s raznih izleta, aktivnosti ili dok radite zajedno nešto što volite. Djetetu će to biti jako zanimljivo, a uvijek vam ostaje uspomena za cijeli život. U takve albume možete umetati i djetetove crteže, napisane ideje ili čak i slike izrezane iz novina. Prenesite svaku vašu ideju u album. 

Stručnjaci naglašavaju da je bitna kvaliteta, a ne kvantiteta kod provođenja zajedničkog vremena s djetetom. Djeca se povezuju u trenutku kada se osjećaju dovoljno sigurnima. Smatra se da je za to dovoljno već i 15 minuta kvalitetno provedenog vremena. Ako dijete osjeti povezanost, osjeća se voljeno, sigurno i emocionalno puno. Stoga, osigurajte djetetu vrijeme koje je posvećeno samo njemu. Uključite u to vrijeme igru, maženje, razgovor i pitanja. Samo tako, dijete će razviti povezanost s vama i bit će sigurno da u vama ima oslonac, pažnju i podršku. 

Da biste dobili predivne uspomene u kojima ćete moći uživati i kada vaše dijete odraste, važna je dobra oprema za fotografiranje. Osim kvalitetnog fotoaparata, trebat će vam i platno kojeg ćete postaviti na zid. 

Ne radi se o velikim novčanim izdacima, ali dovoljno visokim da vam poremete mjesečne financijske planove. No, ne brinite. Uz brzinske kredite Ferratum banke, sve je moguće i to bez odlaska u banku. Odaberite svotu koja vam je potrebna i iznos mjesečne rate te veselo i u društvu svojih mališana krenite u bilježenje vaših zajedničkih trenutaka. 

Ispunite online obrazac na internetskoj stranici Ferratum banke i odaberite neki od kredita. U ponudi su i online pozajmice i zajmovi te čak i sms pozajmice. Sms pozajmice praktične su ako niste pored računala. Posegnite za mobilnim telefonom i uskoro ćete s operaterom dogovoriti sve detalje. Novac na vašem računu može biti već za 15 minuta!

Nakon što ste u online obrazac unijeli sve svoje osobne podatke, čeka vas još samo procjena kreditne sposobnosti i osobna identifikacija. No, ni sada ne morate odlaziti u banku. Fotografiju kartice tekućeg računa i osobne iskaznice možete priložiti online! 

U kratkom roku dobit ćete mail potvrde kredita, a kojeg potpisanog i uz jamstvo za kredit, morate dostaviti u banku. To je ujedno i posljednji korak, a nakon toga, novac će vrlo brzo (ovisno o trajanju međubankovnog transfera) sjesti na vaš tekući račun. Nema odugovlačenja, nepotrebnih provjera i čekanja. Sve je jednostavno i u trenu gotovo. 

Uključite u stvaranje uspomena svoga djeteta puno zajedničkih i kvalitetno provedenih trenutaka. To je ono čega će se mališani sjećati i što će pamtiti cijeli život. Fotografije ne moraju biti savršene, jer upravo su one nesavršene i spontane na kraju svima i najdraže. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu
PROMO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu

Motor, loza, kuhača
Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani
PROMO

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani

Tvrtka BIOVITALIS d.o.o. osnovana je 1996. godine i od tada njezin tim stručnjaka razvija i proizvodi prirodnu kozmetiku i dodatke prehrani koji doprinose zdravlju. Tvrtkom upravljaju supružnici Ivana Zagorec Kolednjak, magistra farmacije, i Stjepan Kolednjak, magistar ekonomije.