Obavijesti

News

Komentari 12

Roditelji puni nade: 'Ne znamo još koje je dijete dobilo lijek...'

Roditelji puni nade: 'Ne znamo još koje je dijete dobilo lijek...'
1

Roditelji osmero mališana oboljelih od opakog neuroblastoma još čekaju kako bi doznali je li upravo njihovo dijete među dvoje odabranih koji će dobiti skupocjeni lijek

VIDEO

Ma sigurna sam da će sve biti u redu i da će ga prvi dobiti oni kojima je najpotrebniji. Puna sam nade u to da će svi naši mali borci biti spašeni, rekla je Nikolina Anušić (26).

U utorak je sa svojom kćeri Leom (3) bila na razgovoru s liječnicima u Klaićevoj bolnici u kojoj se Lea od neuroblastoma lječila punih godinu dana. Nikolina danas nije primila dugo iščekivanu sretnu vijest kojoj se kao i svi roditelji oboljele djece nadala, a to je vijest da je upravo njeno dijete dobilo lijek. Potvrdila je tek da još nitko od roditelja ne zna koje su dvoje mališana odabrali. Naime, Povjerenstvo Ministarstva zdravstva u ponedjeljak je odlučilo da će lijek Dinutuximab za tešku i visokorizičnu bolest zasad dobiti samo dvoje od ukupno osmero oboljelih. To dvoje djece će se liječiti u dječjoj bolnici u Klaićevoj u Zagrebu, a novac za skupi lijek je osiguran.

- Lea je za sada dobro, hvala Bogu, ali još čekamo da vidimo je li spremna za imunoterapiju. U tijeku su razne pretrage koje mora proći kako bi liječnici bili sigurni da će dobro prihvatiti lijek ako ga bude uzimala. Nadamo se lijepim vijestima kad god one stigle - rekla je Nikolina.

Njoj su do sada liječnici govorili da je Lea idealan kandidat za primanje imunoterapijskog lijeka jer je dobro prihvatila sve kemoterapije kojima je bila podvrgnuta. Prije nekoliko dana curicu su napokon otpustili iz bolnice jer se bolest povukla. Međutim, nisu se vratili u svoju kuću u Belišće nego su se smjestili u unajmljeni stan u Zagrebu kako bi bili što bliže Klaićevoj bolnici ako se bolest opet vrati te kako bi malena mogla odlaziti na pretrage.

Dinutuximab beta namijenjen je djeci kojoj je bolest u remisiji, a trebao bi spriječiti povratak nepredvidivog neuroblastoma. Jedna doza košta 800.000 kuna, a za osmero mališana trebalo bi izdvojiti oko 10,5 milijuna kuna.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk