Obavijesti

News

Komentari 133

Roditelji zbog učiteljice ne puštaju svoju djecu u školu

Roditelji zbog učiteljice ne puštaju svoju djecu u školu
1

Ta učiteljica našoj djeci govori "tuko, gusko, glupačo" i šamara ih. Pred učenicima govori da će se ubiti i uzdiše "Teškog li života!", istaknuli su ogorčeni roditelji

VIDEO

Roditelji 15-ero od 20 djece kojima bi trebala predavati učiteljica u područnoj školi Debeljak kraj Zadra, prvog dana škole nisu pustili djecu na nastavu. Nisu bili zadovoljni rješenjem koje im je ponudio ravnatelj Branimir Peričić. 

- Djecu nećemo puštati u školu dok se problem ne riješi. Od ravnatelja tražimo konkretan odgovor, jer vraćanje učiteljice na radno mjesto nakon bolovanja, ne rješava baš ništa. Ona treba biti pod nadzorom, ali u školi u Sukošanu, a ne u Debeljaku, gdje je već bila pod "nadzorom" pa ju je godišnje ravnatelj obišao dvaput, a pedagoginja sedam puta. Ništa se nije promijenilo,  jer su dolasci bili najavljeni pa se pripremila - kazala nam je u ponedjeljak Mladenka Strenja. 

Ona je s majkama školaraca prvih i drugih razreda kojim bi neželjena učiteljica trebala predavati, Marijom Rogoznicom, Antoniom Gambiražom i Sanjom Jerak,  prosvjedom najavila prije tjedan dana da djecu neće pustiti na nastavu. I održale su to obećanje. Roditelji 15 školaraca potpisali su pismo kojim od ministarstva i dječje pravobraniteljice traže da riješe problem.   

- Ta učiteljica našoj djeci govori "tuko, gusko, glupačo" i šamara ih. Pred učenicima govori da će se ubiti i uzdiše "Teškog li života!". Pušta nam djecu iz razreda prije kraja nastave jer je "boli glava", a škola u Debeljaku je uz samu cestu. Znanje im je katastrofalno, a djeca nam dolaze kući potištena jer jedino oni nemaju priredbe i njihovi se radovi ne vješaju po panoima za, primjerice, Valentinovo. Na satove dolazi nepripremljena, a viđaju je alkoholiziranu van nastave. Je li pije na satu, to ne možemo znati pa i ne tvrdimo. Pritužbe na nju traju od 2005. godine i nitko ništa ne poduzima. Ravnatelj nam je obećao riješiti problem, ali čini nam se da nas zavlači. A i on i pedagoginja su nam priznali da oni svoju djecu ne bi poslali toj učiteljici -  kažu majke djece. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Neke od njih rekle su nam da djecu voze  u školu u Sukošan pet kilometara dalje kako ne bi dopali u razred dotične učiteljice te da je prije četiri godine od osmero djece koja su trebala pohađati njezin razred, čak šestero iz područne škole Debeljak premješteno u Sukošan. 

- Dijete dođe doma s peticom, a roditelj mu u testu nađe puno grešaka. Pa di to ima? - pitaju se majke. Kažu da ravnatelj štiti učiteljicu, ali ne znaju zašto, te traže od nadležnih da riješe problem.  U utorak imaju dogovoren sastanak sa školskom inspekcijom.  

- Istina je da je bilo inspekcijskih pritužbi. Inspektorica je bila u nadzoru prije, čini mi se, dvije godine i rad učiteljica ocijenila je prosječnim. Roditeljima sam kazao da ću ovog ljeta zgotoviti  dio procesa ispitivanja situacije i poslao sam im pismo o onome što smo utvrdili. Nedostataka u radu je bilo i učiteljici je poslana  opomena. Nakon toga, ja zakonski imam mogućnost opomene pred otkaz te eventualno ispitivanja radne sposobnosti, jer moram djelovati po zakonu, a ne mimo njega. Mi već godinama rješavamo tu situaciju, ali sve pritužbe do sada nisu bile ni u pisanom obliku, ni potpisane i argumentirane kao što je ova posljednja nakon koje smo poslali opomenu. Uostalom, prije tri godine većina roditelja izjasnila se da žele da učiteljica ostane - kazao nam je Branimir Peričić, ravnatelj Osnovne škole Sukošan.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 133
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Tko su ujak i nećak u oklopnom vozilu od 241.000 €: Zbog njih su duge cijevi u centru Zagreba
HRVATSKI SPECIJALAC - NARKOBOSS?!

Tko su ujak i nećak u oklopnom vozilu od 241.000 €: Zbog njih su duge cijevi u centru Zagreba

Plus+ Optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu je u predmetu Petar Ćosić i ostali odbilo prijedlog obrane pa su svi podaci pribavljeni s "kriptirane" Sky aplikacije zakonit dokaz na sudu