Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
94 komentara

Rojs kaznu odrađuje u domu za starije: 'Umirovljenici me vole'

Ljubi Ćesiću Rojsu je zatvorska kazna preinačena u rad za opće dobro, a presudom je određeno i da mora državi vratiti 3,2 milijuna kuna, za koliko ju je oštetio

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
94 komentara

Ljubo Ćesić Rojs je na sudu proglašen krivim što je kao pomoćnik ministra obrane Gojka Šuška i načelnik Sektora za gospodarenje kasnih 90-ih otpisao Hrvatskom dragovoljcu tri milijuna kuna duga, a klubovima iz Hrvatske i BiH omogućio besplatno korištenje ugostiteljskih objekata MORH-a.

Zatvorska kazna preinačena mu je u rad za opće dobro, a presudom je određeno i da mora državi vratiti 3,2 milijuna kuna, za koliko ju je oštetio.

OSUĐEN NA GODINU DANA Rojs: Neću guliti krumpir. Sve sam preživio pa ću i zatvor...

Kaznu Rojs odrađuje u zagrebačkom domu za starije i nemoćne Ksaver. Njegov posao je, kaže, uskočiti kad nekom zatreba pomoć, bilo da se radi o uvođenju konca u iglu ili o rukotvorinama koje stanari doma izrađuju, piše Slobodna Dalmacija.

Rojs je u domu vrlo popularan. S penzionerima popije kavicu i rakijicu, ali svoj je posao, kaže shvatio vrlo ozbiljno.

UPALI U DUGOVE Nakon zadruge, u stečaj ide i Rojsova 'Markuševac gradnja'

- Ja sam sve ovo shvatio vrlo ozbiljno, vjerujte. Tu sam svako jutro od 7.30 do 15.30. Evidencija je tu, od prvoga dana, 2. studenoga. Pišem sve što sam radio, imena i prezimena s kime sam razgovarao. Ne pada mi na pamet izaći van, oni imaju kamere, pa će me snimiti i reći - evo, ne radi - rekao je Rojs.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message