Obavijesti

News

Komentari 204

Rojs poziva na komemoraciju: Neka nas vani bude par tisuća

Rojs poziva na komemoraciju: Neka nas vani bude par tisuća
1

Pred četrdesetak generala koji će doći u svojim svečanim odorama o Praljku će govoriti njegovi prijatelji Miroslav Tuđman i Stanko Sopta. Klapa Drača iz Mostara izvest će pjesmu "To je zemlja dide mog" pjevačice Meri Cetinić

VIDEO

Hrvatski generalski zbor potvrdio je kako će se u ponedjeljak točno u podne oprostiti od Slobodana Praljka na komemoraciji u koncertnoj dvorani Lisinski.

- Već nekoliko dana radimo na scenariju kako će to izgledati. Danas je to potvrđeno. Scenarij je iskoordiniran s obitelji i najbližim prijateljima - kazao je Pavao Miljavac, predsjednik Hrvatskog generalskog zbora za RTL.

Himnom slobodi koju će izrecitirati Dragan Despot generali će se oprostiti od svojeg prijatelja i suborca Slobodana Praljka.

Pred četrdesetak generala koji će doći u svojim svečanim odorama o Praljku će govoriti njegovi prijatelji Miroslav Tuđman i Stanko Sopta. Klapa Drača iz Mostara izvest će pjesmu "To je zemlja dide mog" pjevačice Meri Cetinić. Prije himne koju će otpjevati klapa Svetog Juraja Hrvatske ratne mornarice recitirat će se i Shakespeare. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Pozivam sve pripadnika HV-a i HVO-a, sve razvojačene i djelatne hrvatske branitelje, pripadnike hrvatskih snaga da pokažemo koliko smo jedinstveni u miru. Neka nas par tisuća bude i vani ako ne možemo svi stati u dvoranu Lisinski - kazao je umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs.

Misa zadušnica služit će se istog dana, u 15 sati, u Crkvi Svete Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu. Predvodit će je biskup Jure Bogdan, vojni ordinarij.
 

* Žalbeno vijeće suda u Haagu potvrdilo je u srijedu osuđujuće presude koje su donesene u svibnju 2013 na suđenju Jadranku Prliću, Bruni Stojiću, Slobodanu Praljku, Milivoju Petkoviću, Valentinu Ćoriću i Berislavu Pušiću.  Prlić je osuđen na 25 godina zatvora, Stojić na 20 godina, Praljak na 20 godina, Pušić na 10 godina zatvora, Ćorić na 16 i Petković na 20 godina zatvora. Žalbeno vijeće je potvrdilo da su šestorica optuženih, zajedno s tadašnjim visokim rukovoditeljima Republike Hrvatske, bili ključni sudionici u udruženom zločinačkom pothvatu s ciljem etničkog čišćenja bosanskih Muslimana počinjenjem zločina protiv čovječnosti, teškim kršenjima Ženevskih konvencija i drugim ratnim zločinima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 204
VIDEO

'Praljkovo samoubojstvo bila je njegova posljednja granata...'
OTVORILE SE STARE RANE

'Praljkovo samoubojstvo bila je njegova posljednja granata...'

Mostar je danas, zaključuju novinari Guardiana, i danas podjeljen grad. 'Cijela regija je u psihozi i jedna iskra mogla bi biti dovoljna da je cijelu ponovno zapali' govori Marin Tomaš

Praljak se otrovao cijankalijem, srce mu je ubrzo prestalo raditi
NALAZ OBDUKCIJE

Praljak se otrovao cijankalijem, srce mu je ubrzo prestalo raditi

Podsjetimo, Slobodan Praljak umro je u srijedu popodne u bolnici u Den Haagu nakon što je u sudnici odmah nakon izricanja presude popio tada nepoznat otrov
Kovač o presudi: Prestanimo biti patetični, osvijestimo se
'HRVATI SU SPASILI BIH'

Kovač o presudi: Prestanimo biti patetični, osvijestimo se

Nužno je i legitimno da se za koji dan u New Yorku, pred Vijećem sigurnosti UN-a, koje je svojom rezolucijom i osnovalo Haaški sud, iznese stav Hrvatske o njegovu radu, smatra Kovač