Obavijesti

News

Komentari 243

Rojs: Već mjesecima nemam ni lipe, živim na račun prijatelja

Rojs: Već mjesecima nemam ni lipe, živim na račun prijatelja
1

Već 10 mjeseci nisam dobio mirovinu. Svi računi su mi blokirani, a nadam se da ću uskoro riješiti zavrzlamu u banci i pomoći svima kojima sam to i obećao, kaže Rojs

VIDEO

Nakon što je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo optužnicu zbog prijevare protiv Ljube Ćesića Rojs on je za Jutarnji list odlučio ispričati svoju istinu. 

U optužnici stoji da je zadržao 60.000 eura za haaške optuženike. 

- Radi se o 70.000 eura, a svaki od njih je trebao dobiti 10.000, a ja sam se osobno založio da među njima bude i sedmi, a to je general Dario Kordić. Novac mi je dao Jako Andabak, a ja sam se obvezao da ću čim budem mogao dati još svojih sto tisuća eura. Svi moji računi su blokirani,a nadam se da ću ovih dana riješiti zavrzlamu u banci i pomoći svima njima kao što sam i obećao. Već 10 mjeseci nemam ni lipe mirovine. Živim tako što mi prijatelji posuđuju novac - rekao je Rojs. 

'Nikad nisam tražio invalidninu, bilo me je sram'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dodaje da mu mirovina mjesečno iznosi oko 10 tisuća kuna te da nikad nije zatražio invalidninu kao 90 posto njegovih kolega generala i nižih časnika, jer ga je bilo sram. Također je otkrio da USKOK provjerava kako su on i kolega jednom časniku kupili stan, te se prisjetio DORH-ove prijave iz 2002. godine u kojem stoji da je pomagao sređivanju lažnih dokumenata na ime Viktor Andrić, haaškom optuženiku Ivici Rajiću. Kazneni postupak se vodio osam godina, a prije godinu dana je oslobođen. Na pitanje zašto je skupljao novac za haške šestorke koji su ga po njegovim riječima izdali, Rojs je rekao da ne zna mrziti te da nije osvetoljubiv. 

'Razočaran sam nekim postupcima generala Gotovine'

Dotaknuo se i generala Gotovine te je priznao da je nekim postupcima razočaran. 

- Dao sam mu više nego svi generali zajedno. Neke postupke mu zamjeram, ali ja ga neću zvati na razgovor. Neka on pozove mene, ako to zaslužujem. Sve ćemo nas dvojica riješiti u četiri oka. Sreli smo se za Božić i rekao mi je da zna da mi je teško jer me progone. Jedan dio Gotovininih suradnika je zvonio mojoj supruzi te joj prijetio i pokušao je reketariti. Navodno je Gotovina, kada je za to čuo, rekao da mu ti ljudi ne dolaze više na oči – kazao je. 

Otkrio je da je posudio 15 tisuća eura od Dunje Gotovine kada je upao u probleme. Novce joj još nije vratio, ali kaže da hoće.

'Pitanje je dana kada će me banka izbaciti na ulicu'

- Ja sam sada dužan 300 tisuća eura. Pitanje je dana kada će me banka ovršiti i možda izbaciti na ulicu. Kako da u 15 dana vratim 208 tisuća eura banci? - zapitao se Rojs.

>>> Više pročitajte OVDJE.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 243
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti
Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...

Ako privremeni predsjednik da mandat za sastav vlade Milanoviću, Ustavni sud može to poništiti. Ako sabor izglasa povjerenje vladi u kojoj bi premijer bio Milanović, Ustavni sud to može poništiti, rekao je Šeparović