News

Komentari 16

Ronioci su iz mora kod Mljeta izvukli 200 vreća punih smeća

Ronioci su iz mora kod Mljeta izvukli 200 vreća punih smeća

Ronioci Društva za podvodne sportove Zagreb uz pomoć prijatelja treću godinu za redom čisti podmorje oko Mljeta. Do sada su sa 12 lokacija uklonili oko 15 tona smeća, a većina ga je stigla iz južnijih zemalja

Ronioci su u nedjelju čistili podmorje oko otoka Mljeta i na četiri lokacije prikupili oko 200 vreća otpada, rekao je Matko Pojatina, organizator akcije i član Društva za podvodne sportove Zagreb (DPS). 

Akciju uklanjanja otpada iz podmorja i plaža sa otoka Mljeta pod nazivom Čistim Mljet za bolji svijet Društvo za podvodne sportove Zagreb organizira treću godinu. Do sada su iz podmorja oko Mljeta uklonili oko 15 tona otpada za što su dobili i nagradu Ponos Hrvatske.

Akcije na Mljetu provode u suradnji s nacionalnim parkom Mljet te uz potporu ronilačkog centra Aquatica, tvrtke Komunalno Mljet, Osnovne škole Mljet i uz pomoć kolega ronilaca iz Ronilačkog kluba Geronimo. U nedjelju su podmorje čistila ukupno 23 ronioca, a većina ih je iz DPS.

Organizirali su i radionicu za djecu iz osnovne škole na kojoj su učili o problemima otpada u moru. Nakon toga su djeca čistila plaže.

Mali čistaći razveselile su simbolične nagrade partnera Njuškalo.

Ronioci su se uz pomoć mještana koji su ih prevozili svojim brodovima otputili na četiri lokacije gdje su čistili podmorje. Mještani su im pomogli izvlačiti taj otpad najprije na brod, a potom i na obalu.

 

Ronioci kažu da im je za ukloniti najgori medicinski otpad kojeg je more donjelo iz Albanije.

 

Najčitaniji članci