Obavijesti

News

Komentari 55

Rugaju se: Humanitarna akcija "Za pomoć županu Pauku"

Rugaju se: Humanitarna akcija "Za pomoć županu Pauku"
3

Nije dugo trebalo da se Goranu Pauku zbog istupa počnu rugati i politički oponenti. Forum mladih SDP-a napisao je Humanitarnu akciju "Za pomoć županu Pauku"

VIDEO

Nakon sjednice šibensko-kninske Županijske skupštine, na kojoj je vijećnik Stipe Petrina inzistirao na transparentnosti proračuna Ureda župana, plaća župana Pauka je postala top tema društvenih mreža i ukupnog medijskog prostora. Goran Pauk ima bruto plaću od gotovo 29 tisuća kuna (16.400 neto). Njegovi zamjenici, tvrdi Petrina, imaju tek neznatno manje, i kad se izračunaju samo plaće četiri dužnosnika u županiji taj je iznos preko 120 tisuća kuna mjesečno

- A ako je tako, pravo je pitanje na kojoj je to stavci u proračunu -  pita se Petrina i dodaje: 'Jesu li troškovi župana i dožupana uračunati u trošak Ureda župana koji su na godišnjoj razini ukupno 840 tisuća kuna?! Jer, ako je za Pauka i njegov zamjenički tercet potrebno svakog mjeseca iz proračuna izdvojiti 120 tisuća, to bi godišnje iznosilo gotovo 1,5 milijun kuna'. 

- Gdje su se zametnuli troškovi župana i zamjenika ako nisu na stavci Ureda župana?! I što to u Uredu stoji 840 tisuća kuna - upitao je Petrina. 

Goran Pauk na sjednici je sve nazvao provokacijom, ali je umjesto preciznog odgovora o plaći i rashodima Ureda, ljutit, rekao kako je taj podatak javno dostupan, i koga zanima može do njega doći uvidom u Paukovu imovinsku karticu koja je također javno objavljena. 

Na svom FB profilu potom se požalio kako 'svojom plaćom jedva pokriva dvoje dice na faksu u Zagrebu, dugoročni kredit za kuću, kratkoročni potrošački kredit, podstanarstvo s režijama, upisnine na faks i sve druge moguće troškove..., te se požalio da je kao takva – nedovoljna'

Nije dugo trebalo da mu se zbog ovih istupa počnu rugati i politički oponenti. Forum mladih SDP-a odaslao je u srijedu medijima priopćenje s naslovom -  Humanitarna akcija "Za pomoć županu Pauku".

- Kako nam je poznato da prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske iznosi 5 716 kuna (Prosinac 2014. / Državni zavod za statistiku), smatramo istup šibensko-kninskog župana krajnje neprimjerenim i socijalno neosjetljivim s obzirom na funkciju koju obavlja. Prosječna plaća u Šibensko-kninskoj županiji, po nekim procjenama, iznosi 4 520,88 kuna (Prosinac 2013. / mojaplaca.hr), što možda i nije najprecizniji niti najtočniji podatak, no nikako se ne može usporediti sa životnim standardom župana Šibensko-kninskog i neto mjesečnom plaćom u visini 16 339,64 kuna. Svi smo mi ljudi, s određenim vrlinama, manama, uvjerenjima i odabirima, tako da s jedne strane možemo razumjeti župana. Pogotovo kad u obzir uzmemo njegove potrošačke navike te način i stil života. No, s druge strane, htjeli bi župana upoznati s tim kako naši, te brojni drugi roditelji, imaju daleko manja primanja te kako su svoju djecu školovali onako kako su mogli. Uz daleko težu bitku s troškovima života, ratama kredita, ostalim obavezama te financijskim i ljudskim brigama. Brojni roditelji nisu mogli dozvoljavati sebi noćne izlaske, skupu ni novu odjeću, kao ni razne druge poroke. Ti su ljudi žrtvovali dio svog života za naše odrastanje. Smatramo kako je pomoć potrebnija brojnim žiteljima Šibensko-kninske županije, koji zaslužuju socijalno osjetljivo vodstvo, vođeno interesima županije i stanovnika prema boljitku svih nas. Na tom tragu nastavit ćemo s radom te inicijativom - kaže u svom priopćenju Luka Nikpalj, predsjednik Foruma mladih SDP-a Šibensko-kninske županije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa