Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
3 komentara

Rupel: Želimo da RH što prije uđe u Europsku uniju

Šef hrvatske diplomacije, Jandroković je rekao da postoji obostrana spremnost da se pitanje ZERP-a riješi i da će se u \\"poduzeti neki koraci\\"

Reuters
Video: Reuters
3 komentara

Ministri vanjskih poslova Hrvatske i Slovenije Gordan Jandroković i Dimitrij Rupel održali su, prema vlastitim riječima, vrlo pozitivan i konstruktivan sastanak u subotu Münchenu i, u suprotnosti s dosta napetim bilateralnim odnosima koji su vladali u posljednje vrijeme, najavili novu dinamiku u odnosima dviju zemalja i nastojanje da se što prije pronađu rješenja za otvorena pitanja.
- Razgovarali smo o nekoliko otvorenih pitanja, ali najviše o pregovaračkom procesu, točnije o odnosima Hrvatske i EU. Slovenija je od samoga početka podržavala Hrvatsku na njezinom putu u EU i to se nikada nije promijenilo. Slovenija želi da Hrvatska što prije postane članicom Europske unije i da se sve prepreke i teškoće koje postoje što prije odstrane, rekao je Rupel.
Jandroković je izrazio zadovoljstvo ponovljenom slovenskom potporom Hrvatskoj i ocijenio je "znakom da na obje strane postoji dobra volja da se otvorena pitanja riješe".
Šef hrvatske diplomacije je rekao da se razgovaralo i o pitanju ZERP-a, trenutačno najvećim problemom u odnosima dviju zemalja, i podvukao da postoji obostrana spremnost da se to pitanje riješi te naglasio kako će se u "idućem razdoblju poduzeti neki koraci" u tom smjeru. Rupel nije hito ništa špekulirati o proglašenju neovisnosti Kosova 17. veljače "dok se to ne dogodi" i dodao da su mediji dosad pisali o raznim datumima koji se i nisu pokazali točnima. Jandroković je rekao kako Hrvatska pozorno prati to pitanje i kako će slijediti europsku politiku na tom pitanju.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message