Obavijesti

News

Komentari 3

Rupel: Želimo da RH što prije uđe u Europsku uniju

Rupel: Želimo da RH što prije uđe u Europsku uniju
1

Šef hrvatske diplomacije, Jandroković je rekao da postoji obostrana spremnost da se pitanje ZERP-a riješi i da će se u \\"poduzeti neki koraci\\"

VIDEO

Ministri vanjskih poslova Hrvatske i Slovenije Gordan Jandroković i Dimitrij Rupel održali su, prema vlastitim riječima, vrlo pozitivan i konstruktivan sastanak u subotu Münchenu i, u suprotnosti s dosta napetim bilateralnim odnosima koji su vladali u posljednje vrijeme, najavili novu dinamiku u odnosima dviju zemalja i nastojanje da se što prije pronađu rješenja za otvorena pitanja.
- Razgovarali smo o nekoliko otvorenih pitanja, ali najviše o pregovaračkom procesu, točnije o odnosima Hrvatske i EU. Slovenija je od samoga početka podržavala Hrvatsku na njezinom putu u EU i to se nikada nije promijenilo. Slovenija želi da Hrvatska što prije postane članicom Europske unije i da se sve prepreke i teškoće koje postoje što prije odstrane, rekao je Rupel.
Jandroković je izrazio zadovoljstvo ponovljenom slovenskom potporom Hrvatskoj i ocijenio je "znakom da na obje strane postoji dobra volja da se otvorena pitanja riješe".
Šef hrvatske diplomacije je rekao da se razgovaralo i o pitanju ZERP-a, trenutačno najvećim problemom u odnosima dviju zemalja, i podvukao da postoji obostrana spremnost da se to pitanje riješi te naglasio kako će se u "idućem razdoblju poduzeti neki koraci" u tom smjeru. Rupel nije hito ništa špekulirati o proglašenju neovisnosti Kosova 17. veljače "dok se to ne dogodi" i dodao da su mediji dosad pisali o raznim datumima koji se i nisu pokazali točnima. Jandroković je rekao kako Hrvatska pozorno prati to pitanje i kako će slijediti europsku politiku na tom pitanju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću
POSTIZBORNI PREGOVORI

Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1