News

Komentari 131

Ruše Kamensko: Na mjestu uništene tvornice niču stanovi

Ruše Kamensko: Na mjestu uništene tvornice niču stanovi

RADNICE BEZ PLAĆE Investitor u peterokatnicu je tvrtka bez ikakvih prihoda, a bivše zaposlenice nekoć uspješne tvornice nisu imale korist od prodaje zemljišta

Preteško nam je. Najradije bismo tamo otišle da nas zatrpaju. Unutra je bilo sivo i tmurno, ali ta zgrada nam je godinama bila drugi dom. Kroz suze je tako Đurđa Grozaj dočekala vijest da je počelo rušenje jedne od zgrada Kamenskog . Ona vodi udrugu bivših radnica Kamenskog, koje još čekaju svoje plaće nakon čudne propasti nekad uspješne tvornice. Jučer su bageri sravnili sa zemljom nekadašnju prodavaonicu tvrtke. Na tisuću četvornih metara niknut će stambena zgrada s pet katova. Imat će podzemnu garažu, stanovi će biti veličine od 50 do 60 kvadrata. Svi će gledati na park, odnosno na Trg Franje Tuđmana.

Glavna zgrada tvornice na atraktivnoj lokaciji još traži kupca koji će je jeftino dobiti iz stečajne mase. Međutim, i tisuću kvadrata koji su sad očišćeni radnicama je potvrda da je njihova tvornica propala zbog nekretnina.

- Pisat ćemo premijeru, predsjednici i predsjedniku Sabora. Pitat ćemo ih srame li se. Kod nas se pogoduje lopovima i prevarantima - kaže nam Grozaj.

Investitor nove peterokatnice je tvrtka Energija i graditeljstvo. Oni su lani kupili zemlju od Hypo leasinga. Investitor zadnjih godina nije imao nikakve prihode. Vodi je Maja Hrnjak , supruga Dalibora , kojeg se ranije kroz tvrtke povezivalo s Miroslavom Kutlom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Najčitaniji članci