News

Komentari 30

Rusi tvrde da su nakon vježbi počeli povlačiti vojsku s Krima

Rusi tvrde da su nakon vježbi počeli povlačiti vojsku  s Krima

Rusija je objavila da je završila vojne vježbe te da povlači vojnike i postrojbe s Krima. Ukrajina je oprezno pozdravila povlačenje ruskih vojnika sa tog teritorija

Rusko ministarstvo obrane objavilo je u petak da je počelo povlačiti vojnike i postrojbe s Krima u njihove stalne baze nakon velikog gomilanja snaga u blizini ukrajinske granice što je izazvalo zabrinutost u Kijevu i na Zapadu.

Rusija je u četvrtak objavila da je završila vojne vježbe na jugu i zapadu nakon višetjednih napetosti sa Zapadom zbog gomilanja desetaka tisuća vojnika kod Ukrajine.

Ukrajina je oprezno pozdravila povlačenje ruskih vojnika.

"Ako Rusija doista povuče s granice s Ukrajinom goleme vojne snage koje je rasporedila, to će ublažiti napetosti", priopćio je ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba. "Ali moramo znati da to neće okončati ni sadašnju eskalaciju ni općenito sukob između Ukrajine i Rusije". 

Washington je poručio da će pozorno pratiti razvoj situacije.

Rusija je u petak objavila da su se vojnici iz južnog vojnog okruga i zračnodesantne postrojbe koji su sudjelovali u vježbama počeli vraćati u svoje baze, poprativši to snimkama.

 

Najčitaniji članci