Obavijesti

News

Komentari 36

Rusi u strahu: Serijski ubojice napadaju vozače na cestama

Rusi u strahu: Serijski ubojice napadaju vozače na cestama
3

Grupa serijskih ubojica u posljednjih 15 mjeseci ubila je najmanje deset ljudi. Na cestama postavljaju zamke, a kad se automobil zaustavi ubijaju putnike u njemu

VIDEO

Organizirana skupina serijskih ubojica sije strah moskovskim predgrađem. U posljednjih nekoliko mjeseci ubila je najmanje deset ljudi, a očajna policija nikako da im uđe u trag, prenosi Daily Mail.

Ubojice se skrivaju u šumama, a napadaju vozače automobila na slabo prometnim cestama. Najprije na prometnice postave šiljke kako bi onesposobili vozila, a zatim snajperima hladnokrvno ubijaju sve koje zateknu.

Ubijaju iz čiste zadovoljštine, jer kako je dosad utvrđeno, nisu ukrali ništa od dragocjenosti ili novca koje su žrtve imale uz sebe. Ipak, psiholozi koji rade na slučaju upozoravaju da ubojice imaju fetiš na vozačke dozvole koje uzimaju sa sobom.

- Možda uzimaju fotografije kako bi ih podsjetile na žrtve - govori istražitelj Mikhail Vinogradov.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Policija priznala: Slučajevi su povezani

Ubojice 'operiraju' već 15 mjeseci, no policija je dosad odbijala priznati da se radi o udruženom pothvatu ili da su slučajevi povezani. Sada priznaju da je u svim slučajevima korišteno isto oružje, a građane se upozorava da budu oprezni putuju li zabačenim krajevima, da ne putuju noću niti da u bilo kojem slučaju staju uz cestu kako bi odmorili.

Ubili najmanje deset ljudi

Prva žrtva, 29-godišnji Andrej Zorin, ubijen je 12. lipnja 2013. On je svojom Ladom vozio 34-godišnju djevojku u moskovski okrug Solnečnogorski. Ubijen je hicima u glavu, a djevojka je s teškim prostrijelnim ranama na prsima prevezena u bolnicu. Preživjela je zahvaljujući brzoj reakciji liječnika i hitnoj operaciji.

Par mjeseci kasnije, u rujnu, pronađeno je izrešetano tijelo 50-godišnjaka za volanom Land Cruisera.

U studenom 37-godišnjak i dvoje mladih, koji su krenuli kupiti marihuanu, također su ubijeni.

U još jednom slučaju ubijen je biciklist dok je kraj njega trčao pas. Smatra se kako je ubijeni biciklist Vladimir Kiriljuk na prepad uhvatio krvničku bandu dok je postavljala šiljke na cestu.

Kasnije je ubijeno još dvoje 60-godišnjaka. Oružje izbora bila je prepiljena puška Makarov, jedno od tri oružja koje je grupa koristila.

Još jedan muškarac i žena ubijeni su u svibnju ove godine. Iz vozila nisu ukradeni niti iPadovi, mobiteli, pa čak niti novac.

U selu Novo-Peredelkino, u moskovskoj regiji, 4. lipnja ubijen je lokalni policajac Oleg Tolmačev. Televizija je objavila kadrove s mjesta zločina koji prikazuje prolaznike i policajce oko žrtvina tijela.

Nekoliko tjedana kasnije, 53-godišnji Aleksej Tisganov pobjegao je iz automobila nakon što je naletio na šiljke na cesti, ali su ga upucali u bijegu.

Dvije još žrtve napadnute su u kolovozu, ali je jedna uspjela pobjeći.

- Bio je dan, oko 6 sati poslijepodne. Vozio sam prema vikendici kad mi je zamka probušila gume. Nastavio sam voziti znajući da se policijska postaja nalazi u blizini. Tada sam začuo snažan udar iza sebe i u tom trenutku je razbijeno stražnje staklo. Policajac je kazao da su zapucali na mene - kazao je Ivan, preživjela žrtva šumskih krvnika.

Napad traje dvije do tri minute

- Nismo uspjeli otkriti kakav automobil voze ubojice. Pretpostavljamo da ga ostave dalje od mjesta gdje postavljaju zamku. Žrtvu čekaju u šumi pored ceste, a sam napad traje svega dvije do tri minute. Nakon toga ponovno nestaju u šumi - kažu u policiji.

- Po načinu na koji ubijaju vidi se da su dobro istrenirani. Ubojice imaju između 30 i 40 godina, na vrhuncu su fizičke snage. Skupina ima svog vođu, koji ima i dva pomoćnika, a ubijaju iz čiste obijesti, manijakalnih poriva - rekli su iz policije.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a