Obavijesti

News

Komentari 92

Rusi upozoravaju: Ugrožena je investicijska klima u Hrvatskoj

Rusi upozoravaju: Ugrožena je investicijska klima u Hrvatskoj
1

DALIĆ SE SASTALA S GREFOM: Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva sastala se s predsjednikom Uprave Sberbanka s kojim je razgovarala o procesu izvanredne uprave u Agrokoru

VIDEO

Predsjednik Uprave ruskog Sberbanka Herman Gref ocijenio je da će investicijska klima u Hrvatskoj pasti ne postigne li se dogovor s hrvatskom vladom o kreditiranju Agrokora, izvijestila je ruska agencija Ria. 

- Sberbank je obavio pregovore s Agrokorovim kreditorima, razgovori s hrvatskom Vladom će se nastaviti i ne bude li pronađen kompromis investicijska privlačnost Hrvatske će pasti", rekao je Gref novinarima na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.  Vlada potkopava prava kreditora "Pitanje što će se dogoditi s Agrokorom treba postaviti hrvatskoj vladi - kaže on te ocjenjuje da hrvatska vlada 'provodi aktivnosti koje potkopavaju prava kreditora i dogovore s njima' i da je to pitanje o kojemu predstoje ozbiljni razgovori.  

Ocjenjuje da 'odluka hrvatske vlade o Agrokoru vrlo ozbiljno potkopava investicijsku klimu u Hrvatskoj' te da će, ne nađe li se kompromis s investitorima, to dugoročno negativno utjecati na sliku Hrvatske u očima investicijske zajednice.  

Premijer Andrej Plenković je u Sinju ključnim istaknuo postizanje dogovora oko nove likvidnosti za Agrokor. 

- Sve banke, domaće ili strane, dobrodošle su sudjelovati u tom procesu, koji će omogućiti da se restrukturiranje kroz izvanrednu upravu učinkovito odvija kroz narednih godinu dana - zaključio je predsjednik Vlade.

Dalić se sastala s Grefom 

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić sudjelovala je u četvrtak i petak na 20. Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, priopćeno je iz Ministarstva.

Na marginama Foruma potpredsjednica Dalić sastala se s više sudionika, između ostaloga i s predsjednikom Uprave Sberbanka Hermanom Grefom, s kojim je razmijenila informacije i prodiskutirala činjenice o procesu izvanredne uprave u Agrokoru, kaže se u priopćenju.

Cilj Međunarodnog ekonomskog foruma bio je omogućiti platformu za rasprave o globalnim izazovima s kojima se suočava svjetsko gospodarstvo, ključnoj problematici u planovima Rusije, razvoj ljudskog kapitala i obrazovanja te proboj novih tehnologija i inovativnih rješenja, dodaje se.

Međunarodni ekonomski forum okupio je predstavnike 62 zemlje, uz 8.000 sudionika i preko tisuću stranih i ruskih tvrtki.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku!
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku!

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu