Obavijesti

News

Komentari 275

Donjeck i Harkiv pod teškim ruskim napadima: Jedan ubijen i dvoje ranjeno u Donjecku

Donjeck i Harkiv pod teškim ruskim napadima: Jedan ubijen i dvoje ranjeno u Donjecku

Gradonačelnik Kijeva upozorava kako gradu prijeti apokalipsa jer Rusi i dalje napadaju kritičnu infrastrukturu. Do sad je Rusija ispalila oko 1000 projektila na ukrajinsku električnu mrežu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23.00

Jedan ubijen i dvoje ranjeno u ruskom granatiranju grada u regiji Donjeck

U ruskom granatiranju grada u regiji Donjeck u istočnoj Ukrajini jedna je osoba poginula, a dvije su ozlijeđene, rekao je guverner regije Pavlo Kirilenko. Najmanje 12 kuća uništeno je granatiranjem u gradu Toretsku, rekao je u objavi na Telegramu.

23.00

Eksplozije u Berdiansku

Tri snažne eksplozije čule su se u četvrtak u zračnoj bazi u okupiranom Berdiansku, rekla je Viktoria Halitsina, čelnica gradske vojne uprave. Uslijedilo je petnaestak manjih eksplozija koje su rezultirale velikim požarom, navodi Halitsina, a prenosi Kyiv Independent. 

22.30

Regije Donjeck i Harkov izložene su teškim ruskim napadima

Ukrajinska vojska priopćila je da su naselja u istočnoj regiji Donjecka i sjeveroistočnoj regiji Harkiva bila pod teškom ruskom vatrom.

- Više od dvadeset raketnih bacača gađa naše trupe i linije obrane - rekla je vojska.

Glavni stožer oružanih snaga Ukrajine priopćio je da ruske snage drže svoje linije duž granice između regija Harkov i Lugansk te da su granatirale gotovo desetak naselja tijekom dana. Oleh Siniehubov, šef vojne uprave regije Harkov, rekao je za ukrajinsku televiziju da su u sjevernim dijelovima Harkova, gradovi koje su ukrajinske snage nedavno vratile u blizini ruske granice neprestano granatirani, uključujući i Vovčansk.

21.30

Rusija nastavlja napadati ukrajinske energetske mreže

Vladimir Putin obećao je da će nastaviti napadati ukrajinske energetske mreže unatoč globalnim kritikama zbog napada koji su početkom zime ostavili milijune bez struje i vode. Ruski čelnik predstavio je udare kao odgovor na eksploziju na Kerčkom mostu i druge napade, optužujući Kijev da je digao u zrak dalekovode iz nuklearne elektrane Kursk i da nije opskrbljivao vodom Donjeck u istočnoj Ukrajini. 

21.00

WNBA momčad Phoenix Mercury reagirala je na Twitteru na vijest da je Brittney Griner puštena iz ruskog pritvora u razmjeni zatvorenika. Tim je bio glasan na Twitteru, obilježavajući broj dana koliko je Griner bila u pritvoru i zagovarajući njezino oslobađanje. 

- Više ne moramo vraćati BG kući, ona je na putu - napisali su.

Komentari 275