Obavijesti

News

Komentari 2

'Ruske snage su se počele povlačiti s područja oko Kijeva'

'Ruske snage su se počele povlačiti s područja oko Kijeva'

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je u utorak, podsjetimo, da je odlučilo “drastično smanjiti vojne aktivnosti” u smjeru Kijeva i Černihiva

Rusija počinje povlačiti neke snage s područja oko glavnog grada Ukrajine Kijeva, izjavila su za CNN dva visoka američka dužnosnika.

Ruske snage koje se sada povlače u nekim područjima sjevera usredotočit će se na dobitke na jugu i istoku. SAD već promatra ove pokrete u tijeku, uključujući taktičke skupine ruskog bataljuna koje napuštaju okolna područja oko Kijeva, piše CNN.

Pregovori: Rusija obećala da će smanjiti svoje operacije, a Ukrajina predložila neutralnost
Pregovori: Rusija obećala da će smanjiti  svoje operacije, a Ukrajina predložila neutralnost

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je u utorak, podsjetimo, da je odlučilo “drastično smanjiti vojne aktivnosti” u smjeru Kijeva i Černihiva, rekao je zamjenik ruskog ministra obrane Aleksandar Fomin prema državnim medijima RIA.

SAD procjenjuje da će Rusija pokriti njihovo povlačenje zračnim i topničkim bombardiranjem glavnog grada, rekao je jedan od dužnosnika.

Gotovi istanbulski pregovori. Rusija: Smanjujemo aktivnost!
Gotovi istanbulski pregovori. Rusija: Smanjujemo aktivnost!

Državni tajnik Antony Blinken je pak ranije rekao da ne vide znakove da pregovori između Ukrajine i Rusije idu na bolje jer SAD ne vidi ozbiljnost od strane Rusije.

- Postoji ono što Rusija govori, a postoji i ono što Rusija učini - rekao je Blinken. 

>>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE<<<