Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
51 komentara

'S Brkićem se nisam čuo. Ne znam o čemu se točno radi...'

Predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a, Gordan Jandroković, u utorak je vrlo diplomatski ponavljao novinarima kako u slučaju Milijana Brkića i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića nema dovoljno informacija

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
51 komentara

Saborski zastupnici opet su ovaj tjedan na godišnjem odmoru. Nakon što se odmore za Uskrsne praznike, odradit će devet dana, pa zbog predizborne kampanje za europske izbore opet dobivaju dva tjedna slobodno. Tako je odlučilo u utorak Predsjedništvo Sabora, a tome se usprotivio jedino Most.

Kako je istaknuo predsjednik Sabora, Gordan Jandroković (HDZ), Sabor će zasjedati nakon Uskrsa od 24. do 26. travnja, onda u srijedu 1. svibnja ne rade, nego tek 2. i 3. svibnja te od utorka 7. do petka 10. svibnja. Europski izbori su, podsjetimo, 26. svibnja. 

- Onda bismo nastavili od 29. svibnja do 12. srpnja. To je 10 tjedana, minimalno 30 dana, vjerojatno i više i vjerujem da onda možemo iscrpiti dnevni red na kojem sada ima 93 točke. Osim Mosta svi su se usuglasili s takvim prijedlogom i smatraju ga razumnim - istaknuo je Jandroković nakon sjednice Predsjedništva. 

Mostov Nikola Grmoja istaknuo je kako njihov prijedlog rada ostali nisu prihvatili. 

- Osim Kluba Mosta, ostali Klubovi su podržali prijedlog rada predsjednika Sabora. Mi smo zahtijevali da radimo u tjednu prije izbora, od 15. 17. svibnja, no nismo dobili suglasnost za to. Obzirom na broj neraspravljenih točaka, smatrali smo da nema potrebe da toliko dugo, dva tjedna prije izbora, Sabor ne zasjeda. Nije bilo sluha - istaknuo je Grmoja. 

Sabor RH | Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

O Brkiću: Nemam informacije i ne znam o čemu se točno radi

Na pitanje novinara vezano za Milijana Brkića protiv kojeg je policija podignula kaznenu prijavu, ali i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji je snimljen kako urla na svoje suradnike da moraju zaposliti nekoga iz njegove obitelji, Jandroković nije baš bio rječit. Vrlo diplomatski je ponavljao kako nema dovoljno informacija u oba slučaja. 

Međunarodna vatrogasna vježba EU Modex Cres 2019 održana na otoku Cresu 'PROCES IDE SVOJIM TIJEKOM' Božinović: Nema se što HDZ postavljati po pitanju Brkića...

- U ovome trenutku nemam dovoljno informacija da bih mogao dati odgovor na to pitanje, očekujem da ćemo u idućim danima saznati točno o čemu se radi i nakon toga onda možemo raspraviti i vidjeti kako dalje - odgovorio je na pitanje treba li Brkić odstupiti s mjesta potpredsjednika Sabora. 

Isto je odgovorio i na pitanje treba li snositi političke sankcije. 

- Nemam informacije i ne znam o čemu se točno radi. Budući da kao predsjednik Sabora odgovaram za ono što ću reći, moja izjava bi se mogla protumačiti kao pritisak na institucije. Čekam da vidim o čemu se radi - ponovio je.

Optužbe oporbe, ali i samog Brkića da se institucije koriste za političke obračune, Jandroković je to rezolutno odbacio.

- Apsolutno mogu odgovoriti da se ne koriste. Nema naznaka niti dokaza da bi bilo tko zloupotrebljavao institucije za političke, odnosno stranačke obračune. Ako ih netko ima, neka ih podnese - istaknuo je dodavši kako su Brkićeve optužbe ozbiljne. 

Zagreb: Zastupnici raspravljali o planu usklađivanja zakonodavstva s pravnom stečevinom EU POLICIJA GA KAZNENO PRIJAVILA Ovo još nije Brkićev politički kraj, ali je možda početak kraja

- Sasvim sigurno ćemo morati razgovarati. Ja ne znam na temelju kojih argumenata i dokaza je to rekao. Ako ih ima, treba ih predstaviti, ali rano mi je o tome govoriti kad ne znam što je točno predmet te prijave - rekao je Jandroković istaknuvši kako se s Brkićem nije čuo. 

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Inače, Jandroković je glavni tajnik HDZ-a, a Brkić zamjenik predsjednika stranke stoga su novinari konstatirali kako je pomalo neobično da se u ovom trenutku nitko s njim nije čuo i pitao ga o čemu se radi. 

- Nismo razgovarali i nismo se čuli. Razgovarat ćemo sasvim sigurno kad za to dođe vrijeme - poručio je. 

O Bandiću: Ima jedan osebujan način izražavanja

Što se tiče Bandićevog nepotizma i zapošljavanja rodbine bez natječaja, na pitanje je li HDZ-u neugodno što je u koaliciji s takvim čovjekom, Jandroković je istaknuo kako nije čuo snimku te zna o čemu se točno radi. 

- Znam da gradonačelnik Bandić ima jedan osebujan način izražavanja pa pretpostavljam da je i to bilo na tom tragu - rekao je, no na opasku novinara kako se radi o nepotizmu istaknuo je kako postoje natječaji i zakoni te da bi se na taj način trebalo zapošljavati. 

Zagreb: Milan Bandić svjedočio na suđenju u slučaju Bundekfest SUĐENJE U AFERI AGRAM Prisluškivali Bandića: Urlao na zaposlenike, zaposlio je obitelj

Za sada, rekao je, nema nikakvih naznaka da bi to ili bilo što narušavalo vladajuću koaliciju.

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Novinari su ga upitali da li njemu osobno to ne smeta, ali Jandroković je ponovio kako ne zna što je točno Bandić rekao ni u kojem kontekstu. 

Na pitanje da li bi neki HDZ-ov ministar opstao da ga čuje kako traži da se nekoga zaposli iz njegove obitelji i da se snimka pusti u javnost, Jandroković ponovno diplomatski: 

- Kada čujem što je točno bilo rečeno onda vam mogu precizno odgovoriti.  Ali mogu načelno reći da postoje zakoni i javni natječaji putem kojih se treba zapošljavati - zaključio je Jandroković. 
 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message