Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

S djevojkom popili piće, onda ju brutalno silovali i izbacili u noć

Umjesto da nesretnu djevojku odvezu kući, Umažani T. D. (19) i D. P. (68) na silu su je ugurali u auto, dovezli u restoran i nad njom se seksualno iživljavali

Foto: Hajrudin Merdanović/24sata
207 komentara

Devetnaestogodišnji silovatelj T. D., sin referentice umaške policije, i gotovo 50 godina od njega stariji D. P. (68) u srijedu su, kako doznajemo, bili na piću s nesretnom djevojkom u jednom umaškom kafiću.

Umjesto da je odvezu kući, nekoliko kilometara izvan Umaga, djevojku su doslovce oteli i sivim Mercedesom u vlasništvu 68-godišnjaka odvezli u jedno naselje desetak kilometara izvan Umaga. Pod okriljem noći nesretnu djevojku su na silu ugurali u razvikani restoran u vlasništvu mladića, gdje su se nad njom seksualno iživljavali, a pred jutro su je opet uveli u auto i nedaleko od Umaga jednostavno izbacili u noć.

- Oteli su me i silovali. Izbacili su me iz auta i sad sam tu pored ceste nedaleko od Umaga – bilo je sve što je te srijede oko četiri sata usplahirenim glasom na telefon umaškoj policiji uspjela dojaviti oteta a potom i silovana djevojka.

Policajcima je trebalo samo nekoliko minuta da je pronađu. Otpočela je istraga. Šokirana djevojka je, da bi se dokazalo seksualno napastovanje, završila kod liječnika pulske Opće bolnice, a dva manijakalna seksualna nasilnika, obojica iz Umaga, osumnjičena za gnjusan čin otmice i silovanja, ubrzo su uhićeni.

- Možemo potvrditi da su policijski službenici proveli kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana u dobi od 19 i 68 godina koji su 19. svibnja 2016. godine predani u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog sumnje da su na štetu hrvatske državljanke počinili kazneno djelo protupravno oduzimanje slobode i kazneno djelo spolni odnošaj bez pristanka. S obzirom na to da se radi o kaznenom djelu protiv spolne slobode, poradi zaštite digniteta žrtve nismo u mogućnosti dati više detalja o samom događaju – kazala je Nataša Vitasović iz istarske policije.

Dokaže li im se krivnja samo za protupravno oduzimanje slobode nesretnoj djevojci, pomahnitalom dvojcu prijeti kazna zatvora do pet godina, a i za spolni odnošaj bez pristanka, za što ih terete, također im prijeti do pet godina zatvora.

Iako je policija više puta pozivala da se štiti privatnost, dostojanstvo i ugled građana, a posebice žrtava, a sve s ciljem da se izbjegne stigmatizacija žrtve, cijeli kraj bruji o slučaju. Prepričava se na svakom koraku i danima je glavna tema uz kavu. Prisjećaju se i slučaja iz 2011. godine kad je Umažanin (14) na plaži silovao slovačku djevojčicu (11). Da Umag nije imun na delikte silovanja, pokazuje i slučaj kad je Umažanin pritvoren jer je prije nekoliko godina pokušao silovati muško-ženski par iz Ljubljane. Njoj je bilo 37 a njenom prijatelju 26. Namamio ih je na piće u kuću u naselju Murine te im u piće navodno stavio drogu kako bi ih omamio. U naumu nije uspio te je završio iza rešetaka pulskog zatvora, a policiji je stari znanac.

Možda vas zanima i ovo:
Message