Obavijesti

News

Komentari 51

Zoki obećao: Nema otpuštanja, Linić: Nema reformi bez otkaza

Zoki obećao: Nema otpuštanja, Linić: Nema reformi bez otkaza
3

Slavko Linić je bankarima poručio da ako mogu plijeniti imovinu građana i imaju sve podatke o njima, mogu i kontrolirati i zaustaviti isplatu plaća bez uplate doprinosa

VIDEO

Otkaza u javnom sektoru će ipak biti. Slavko Linić je uoči sjednice Vlade u četvrtak rekao da ' nema restrukturiranja bez otkaza'. Ovo u praksi znači da 'za sada' otpuštanja neće biti, no čim se krene u restrukturiranja javnih tvrtki otkazi će biti neizbježni.

Premijer Zoran Milanović je samo dan ranije na sastanku sa sindikatima obećao kako za sada neće biti otpuštanja.

Linić bankarima: Ako možete plijeniti, možete i kontrolirati doprinose

Ako banke mogu plijeniti imovinu građana i imaju sve podatke o njima, onda mogu i kontrolirati i zaustaviti isplatu plaća bez uplate doprinosa, poručio je ministar financija Slavko Linić bankarima, javlja HRT

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Riječ je o odgovoru Hrvatskoj udruzi banaka koja se usprotivila Linićevoj najavi da bi banke trebale kontrolirati isplatu plaća bez doprinosa, tvrdeći kako to ne mogu raditi zbog nekoliko tehničkih razloga. Između ostalog, u HUB-u tvrde da banke ne razlikuju  vrstu uplate ili isplate, jer prema postojećoj regulativi na platnim nalozima vrsta uplate ili isplate nije obvezni podatak i ne treba se prenositi kroz sustav.

Iako je Linić  u četvrtak rekao kako nema namjeru raspravljati s bankarima putem medija, ipak im je poručio kako platni promet nije privatni već javni posao banaka. 

S Linićevim stajalištem slaže se i Davor Banović, ovlašteni revizor i stalni sudski vještak za financije i knjigovodstvo, koji smatra kako banke to mogu učiniti, i to poprilično jednostavno. 

-  Kad se isplaćuje plaća u modelu plaćanja navodi se oznaka iz koje je vidljivo da je riječ o isplati plaće. Takva isplata nikad ne treba ići kroz sustav bez isplate doprinosa, poreza i prireza - kaže Banović i dodaje kako bi banke u svoj softver trebale staviti kontrolnu zaporku da se ne može zatvoriti neto iznos ako nije zatvoren bruto iznos.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora