Obavijesti

News

Komentari 66

'S puškom sam stvarao ovu državu, samo tražim pravdu...'

'S puškom sam stvarao ovu državu, samo tražim pravdu...'
1

Porečki sud je ovog ponedjeljka s početkom u 9 sati u Taru zakazao ovrhu radi ispražnjenja stana površine cca 62 metra kvadratna i predaje posjeda kupcu Fiorencu Janku...

VIDEO

- Porečki sud jutros mene i moju odvjetnicu nije niti izvijestio da se ovrha odgađa i ovo je samo još jedan dokaz i činjenica da nas sud ignorira te da smo im nebitni u provođenju njihovih namjera. Šokira me ovako bahato ponašanje nekih sudaca Općinskog suda u Poreču koji bi trebali biti pravedni prema svim strankama u postupku. Osjećam se poniženim i povrijeđenim. Pa ja sam s puškom u ruci stvarao ovu državu i nikad nisam tražio nikakve privilegije i nikakve ustupke, ne tražim ih niti sada. Tražim samo pravdu i ništa više – kaže Jovo Bukvić iz Kaštelira pokraj Poreča.

Porečki sud je ovog ponedjeljka s početkom u 9 sati u Taru zakazao ovrhu radi ispražnjenja stana površine cca 62 metra kvadratna i predaje posjeda kupcu Fiorencu Janku koji živi na katu iznad.

Zbog nezakonitosti u provođenju ovog ovršnog postupka Jovo Bukvić je početkom lipnja, između ostalih, USKOK-u i drugima podnio kaznenu prijavu  i protiv dvije sutkinje i jedne sudske savjetnice općinskog suda u Poreču. 

Tražio izuzeće sudaca

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Smatrajući da mu porečki sud ovim ovršnim postupkom ovršni sud oduzima nekretninu koju je stekao zakonito još 2004. godine te na koju je uredno platio sva javna davanja, Jovo Bukvić je sa svojom odvjetnicom Ljiljanom Sinanović zatražio izuzeće predmetnih sudaca u Poreču te predsjednika Županijskog suda i Općinskog suda u Puli, što je bio vjerojatni razlog za odgodu zakazanog ročišta.

Ako je sud prekinuo rad na ovom predmetu zbog zahtjeva za izuzećem sudaca onda je, unatoč zakonskoj obvezi, barem bio red da me obavijesti o tome. Ovo je samo novi šlag na tortu u cijeloj ovoj neprofesionalnosti – kaže odvjetnica Sinanović koja još nije dobila obavijest od suda da li se i zašto zakazana ovrha odgodila.

Ova kaznena prijava njenog branjenika Jove Bukvića  protiv sudaca porečkog Općinskog suda i drugih, kaže odvjetnica Sinanović, za nju i nisu samo teške optužbe već i odraz realnosti.

'Ustav svatko mora znati napamet'

Onog dana kada smo se odlučili baviti ovom profesijom i ako je Ustav osnovni zakon jedne zemlje onda mislim da ga svatko mora doslovce znati na pamet i znati svaku njegovu odredbu. Suci su Ustavom ograničeni i oni mimo njega ne smiju postupati. Ukoliko se upuste u tako nešto za mene je to onda znak da je kriminal u pitanju ili je znak nepoznavanje prava. Dakle, s jedne strane se žuri, forsira i protežira nezakonita ovrha, dok se s druge strane vlasniku onemogućava sudska zaštita njegovih prava pred tim istim sudom. Gdje je tu zakonitost? 

Gdje je tu objektivnost i nepristranost, kao i primjena zakona i Ustava? Ovime su se svaki od sudaca i službenika suda ogriješili o odredbe Ustava Republike Hrvatske te je sukladno Ustavu njihova odgovornost osobna – pojašnjava porečka odvjetnica Ljiljana Sinanović koja zastupa interese Jove Bukvića kojem je sud, kako tvrde, nezakonito proda dva stana u Taru vrijednosti od oko dva milijuna kuna. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag