Obavijesti

News

Komentari 4

Sa 428.000 kuna podržat će 13 projekata strukovnih škola

Sa 428.000 kuna podržat će 13 projekata strukovnih škola
1

Ministarstvo turizma sa točno 427,7 tisuća kuna ove će godine podržati 13 projekata u turizmu srednjih strukovnih i umjetničkih škola s ciljem promocije strukovnih zanimanja..

VIDEO

Cilj ministarstva turizma je osim promocije strukovnih zanimanja, poboljšati kvalitetu kadrova i obrazovanja za turističko-ugostiteljska zanimanja. Stoga će ove godine sa 427,7 tisuća kuna podržati 13 projekata u turizmu srednjih strukovnih i umjetničkih škola

Ta bespovratna sredstva srednjim školama Ministarstvo turizma dodjeljuje temeljem provedenog natječaja iz dugogodišnjeg programa "Promocija i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam", u sklopu kojeg je Ministarstvo od 2009. sa gotovo 4 milijuna kuna podržao razne projekte srednjih strukovnih škola.

Povodom ovogodišnjeg odabira projekata za ta sredstva, ministar turizma Gari Cappelli naglasio je da tim programom žele motivirati mlade već tijekom obrazovanja na usvajanje novih vještina i praktičnih znanja te razvijanje poduzetničkog duha.

- Jedan od ciljeva ove Vlade je preobrazba domaćeg obrazovnog sustava i prilagođavanje današnjim potrebama i trendovima u poslovnom svijetu, a kroz ovaj program želimo i podići svijest o turizmu kao horizontalnoj djelatnosti te istaknuti važnost povezivanja turizma s ostalim industrijama - poručio je ministar, koji vjeruje da će iskustvo kroz te projekte mlade dodatno inspirirati i potaknuti ih da u budućnosti stvaraju nove ideje i sudjeluju u razvoju hrvatskog turizma.

Najviše dobile škole u Samoboru

Bespovratne potpore za ovu godinu dodijeljene su projektima koji promoviraju novi turistički proizvod za jačanje ukupne konkurentnosti destinacije u kojoj se škola nalazi, temeljen na povezivanju javnog, civilnog, privatnog sektora i znanosti (razvoja), pozitivnim učincima u zaštiti okoliša, uvođenju novih tehnologija i uključivanju strateški definiranih posebnih oblika turizma (nautički, zdravstveni, kulturni, poslovni, golf, cikloturizam, ruralni i planinski, eno i gastro, omladinski, socijalni i dr.).

Među 13 odabranih projekata pet su dobili najviše iznose, od po 50 tisuća kuna - Ekonomska, trgovačka i ugostiteljska škola Samobor za projekt "3D Samoborska kremšnita", Ugostiteljsko-turistička škola Osijek za "Put-Poslovi u ugostiteljstvu i turizmu", Turističko-ugostiteljska škola Split za "Split.. night sky", Elektrostrojarska obrtnička škola Zagreb za "Selska u pokretu" te Glazbena škola Karlovac za projekt "Multimedijalna e-razglednica", pri čemu sve te škole imaju i druge škole-partnere za te projekte.

Srednja škola Bedekovčina dobila je 40 tisuća kuna za projekt "Festivalski peharček", dok se iznosi za preostalih sedam projekata kreću od najmanjih oko 9.300 kuna (Srednja škola Bartola Kašića Grubišino Polje, za projekt "Kukuruzijada") do 32,4 tisuće kuna (Srednja škola Vela Luka, za projekt "Slatki festival"). Osim spomenutih mjesta i gradova, bespovratna sredstva Ministarstva turizma za srednjoškolske projekte idu još u Zadar, Požegu, Delnice, Šibenik i u Hvar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik