Obavijesti

News

Komentari 72

Sabo molio Boga za proračun: 'Poslao nam je 6,8 milijuna kn'

Sabo molio Boga za proračun: 'Poslao nam je 6,8 milijuna kn'
1

U intervjuu za Globus Sabo je objasnio da se okrenuo Bogu i kako mu je pomogao. Bog će mu i reći hoće li se opet kandidirati i donijeti milijardu eura investicija

VIDEO

Molio sam se Bogu za gradski proračun i za svoje zdravlje. U dva čudesna dana u blagajnu je stiglo 6,800.000 kuna, a ja sam prirodnim putem izbacio iz tijela ogromni kamen! Bog mi je pomogao!, rekao je bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo za Globus

Uslijed svih događaja posljednje vrijeme, zdravstvenih problema, raspuštanja gradske vlasti u Vukovaru i početka suđenja, Sabo se okrenuo Bogu. Puno moli. Kaže kako će Bog odlučiti hoće li se opet kandidirati i donijeti milijardu eura investicija za spektakularnu dunavsku žičaru od dvorca Eltz do Vučedola. 

- Molim se Bogu da mi pomogne, prepustio sam se njemu i zahvaljujem mu na svakom dobrom čovjeku koji mi prilazi s dobrim namjerama - kaže Sabo.

Na suđenju svjedoci potvrdili da su bili posrednici između Sabe i vijećnika 

Inače, u srijedu ujutro Sabi je nastavljeno suđenje zbog podmićivanja vijećnika. Saslušana su četiri svjedoka, privatni poduzetnik Denis Zeko, direktor Hrvatskog radija Vukovar Janoš Keri, novinar na radiju Vukovar Siniša Đurić te predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Damir Barna

Svi osim Barne svjedočili su o tome kako su bili posrednici u kontaktima između Sabe i HDZ-ovih vijećnika Marije Budimir te Radivoja Đurića. 

- Prišao mi je direktor radija Keri i rekao mi da kažem ocu da bi Željko Sabo htio sa njim razgovarati o prelasku u SDP te da bi bilo dobro da malo o tome porazgovaram sa ocem. Imao sam osjećaj da mi se prijeti otkazom ako to ne učinim, odnosno ako tata ne prijeđe u SDP - kazao je Siniša Đurić koji je i dalje zaposlenik radija Vukovar. No, direktor radija Vukovar Janoš Keri tvrdi da je Siniši pristupio po vlastitom nahođenju, a ne po nalogu Sabe. 

- Sabo je znao da sam ja dobar prijatelj sa Marijom Budimir i tražio je od mene da sa njom razgovaram te da im dogovorim sastanak u vezi njenog prelaska u SDP. Rekao je da joj kažem da će joj on osigurati koje god radno mjesto u poglavarstvu želi. Ja sam joj to pokušao reći, ali me je ona prekinula odmah na početku i rekla da ju Sabo može nazvati ako želi sa njom razgovarati. Prenio sam to Sabi da bi mi on kasnije, kada se za sve saznalo, rekao da na saslušanju u USKOK- u kažem da sam Mariji prišao samoinicijativno, a ne po njegovom nalogu - rekao je Denis Zec, nakon čega je optuženi Sabo stavio primjedbu na istinitost izjava svjedoka. 

Predsjednik HDZ-a Vukovara Damir Barna posvjedočio je da mu je Marija Budimir rekla da je tajno snimila razgovor između nje i Željka Sabe, te ga je, nakon toga, i pozvala k sebi doma da zajedno preslušaju snimku. 

- Rekla je da su ona i suprug odlučili taj snimak dati medijima. Također mi je dala kopiju snimke na CD-u. Kada je to objavljeno u medijima, CD sam uništio - kazao je Barna. 

Suđenje je ponovo prekinuto jer se pozivu na saslušanje nisu odazvala dva svjedoka. Novo ročište zakazano je za početak lipnja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...