Obavijesti

News

Komentari 373

Sabo: Suživot Hrvata i Srba u Vukovaru nemjerljivo oštećen

Sabo: Suživot Hrvata i Srba u Vukovaru nemjerljivo oštećen
1

Za Sabu je prosvjed bio kruna nedavnog sporazuma o koaliciji između HDZ-a i Ruže Tomašić kada su zajednički parafrazirali čuvenu rečenicu 'Vukovar mora pasti'

VIDEO

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo nije krio kako je povrijeđen prozivanjem njega kao odgovorne osobe za provođenje ćirilice u Vukovaru na prosvjedu branitelja koji je održan tijekom vikenda u tom gradu. Braniteljima koji su došli na skup iz cijele Hrvatske poručio je da su izmanpulirani jer prosvjed je bio sve samo ne nepolitički.

- Ističem da sam dao punu potporu održavanju ovoga skupa iako je grad, dan prije njegovog održavanja, bio zatrpan letcima u kojima se optužuje grad da je, medijskom blokadom, spriječio lokalne medije da pišu o ćirilici, a što je notorna izmišljotina. Odavno sam slutio da će ovaj skup ipak biti politički jer su ga, preko svojih posrednika, organizirali HDZ i HSP Ante Starčević. Čak su i dan ranije išli u Županiju na prijem kod župana koji je direktno odgovoran ako popis stanovništva u Vukovaru nije proveden po pravilima, jer je tada bio predsjednik Komisije za popis. Dakle, sve za što su mene prozvali na skupu zapravo je pokušaj da se degradira ova vlast u Vukovaru - kazao je na tiskovnoj konferenciji gradonačelnik Vukovara Željko Sabo dodajući kako je svima poznato da je još 2009. godine HDZ, koji je u Vukovaru bio u koaliciji sa HSP-om i SDSS-om htio uvesti dvojezičnost u grad. 

- Tada sam se jedino ja usprotivio ovoj odluci i stavljen je veto na provedbu ove odluke. Tada je dogradočelnik grada Vukovara bio Srbin koji je već imao pripremljenu tablicu sa svojim imenom na ćirilici i pokušao ju je staviti na vrata svog ureda u poglavarstvu, ali sam ga spriječio. Gdje ste tada bili gospodo u obrani napaćenog grada Vukovara!? Rekao bih da ste sad poprilično zakasnili! - naglasio je Sabo od kojega je Stožer za obranu Vukovara zatražio da se ogradi od dvojezičnosti te da unese promjene unutar Statuta grada u kojemu će se dvojezičnost dodatno odgoditi. 

- Vi ste, gospodo, tada 2009. odredili da će se ćirilica uvesti onda kada u gradu bude 33 posto srpske manjine - dodao je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sabo ističe kako su organizatori ovoga prosvjeda učinili nemjerljivu štetu suživotu Hrvata i Srba u Vukovaru te da je taj prosvjed, zapravo usmjeren prema Vladi zapravo tek uvertira u sve loše što će se dogoditi u gradu. 

- Mi smo 15 godina gradili mir među ljudima u ovom gradu, a onda dođete vi, dovedete u zabludu masu branitelja iz cijele Hrvatske, napravite prosvjed koji je kao nepolitički samo zato što niste dozvolili političarima da se na njemu pojave, i odete. Mi neka se suočavamo sa posljedicama. U tom prosvjedu najmanje je bilo Vukovaraca koji znaju kakva je situacija - rekao je Sabo i zahvalio se svima koji su došli u Vukovar na dostojanstvenom sudjelovanju u prosvjedu. 

Sabo je istaknuo kako mu se prosvjed činio kao kruna nedavnog potpisanog sporazuma o koaliciji između Karamarka i Ruže Tomašić kada su zajednički parafrazirali čuvenu rečenicu 'Vukovar mora pasti', valjda misleći da Vukovar mora ponovo doći u ruke HDZ-u. 

- Oni koji su nezadovoljni uvođenjem dvojezičnosti u Vukovar imaju način na koji mogu mijenjati tu uredbu u Ustavu. To im je rekao i predsjednik Josipović. Službenim pisanim putem zatražite promjenu Ustava jer grad Vukovar tu više ne može ništa učiniti. Zakasnili ste gospodo - ponovio je Sabo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 373
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a