Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
183 komentara

Oporba nije srušila Kujundžića: Skupili su 53 glasa. Premalo...

Marija Alfirev (SDP) poručila je Kujundžiću "sram vas bilo" jer je vrijeđao zastupnike da ne znaju ništa, da nisu educirani i da ne poznaju sustav...

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
183 komentara

Milan Kujundžić ostaje ministar zdravstva. Od 130 prisutnih zastupnika, za opoziv je glasalo njih 53 dok je protiv bilo 77 zastupnika vladajuće većine. 

Rasprava o oporbenom zahtjevu za opozivom ministra zdravstva Milana Kujundžića trajala je osam sati.
Kujundžić je prije izglasavanja ustvrdio kao oporba "neće skupiti ni 30 glasova". 

- Bit će ih manje na glasovanju nego što ih je potpisalo - uvjeren je bio ministar Kujundžić prije samog glasanja.  

Glasovanje o nepovjerenju ministra zdravstva pokazalo je kako vladajuća većina ima 77 glasova.

Zdravko Ronko, koji je izašao iz SDP-a, tako u ovom slučaju nije svojim glasom podebljao vladajuću većinu u Saboru. Prilikom glasovanja, iako je bio u sabornici, nije se uključio.

Podsjetimo, ranije je poručio kako će podržavati Vladu samo u slučaju opasnosti od njezinog pada. Iako je ušao u Klub stranke Milana Bandića dogovor je da će kao nezavisni socijaldemokrat slobodno i samostalno glasovati za one odluke koje smatra ispravnim.

Kritizirao zastupnike zbog neznanja 

Ministar zdravstva Milan Kujundžić na kraju osmosatne saborske rasprave u četvrtak kasno navečer zahvalio je zastupnicima koji su sudjelovali u raspravi kao i onima koji su potpisali zahtjev za njegov opoziv jer su otvorili prostor za raspravu o zdravstvu ali je pritom i dio zastupnika kritizirao zbog neznanja i populizma što je izazvalo burnu reakciju oporbe koja ga je optužila za vrijeđanje.

"Lako se je razgovarati s ljudima koji znaju , za razliku od onih koji malo znaju o zdravstvu i medicini i koji se nemaju kamo vratiti. Ja osobno ako nisam ministar nema hrvatske ili svjetske bolnice u koju ne mogu sutra otići. A kamo ćete vi otići ako niste u Saboru ? ", poručio je Kujundžić u završnoj riječi.

Obraćajući se malobrojnim zastupnicima u sabornici upitao ih je i zašto koriste neistine i neznanje, te ih uputio da vide što su radili, kakve rezultate imali i kakve će plaće imati ako odu iz Sabora.

Zagreb: Tiskani materijali joÅ¡ jednom pobijedili tablete na saborskim klupama ZASTUPNICA MOSTA ŠOKIRALA Rekla pred Saborom: Strugali su mi maternicu bez anestezije

"Hvala vam što ste otvorili ovu temu, što ćete ju opet otvarati, ja vas čekam, ja ću razgovarati za svoj hrvatski narod i pacijente" , rekao je dodavši da Hrvatima treba istina i pošteno trošenje novca.

Gordan Maras (SDP) je ustvrdio da je riječ o agresivnom i sramotnom ponašanju, te ponižavanju zastupnika i kao Željko Jovanović (SDP) poželio mu da se vrati u bolnicu gdje je dobar "jer kao ministar nije dobar".

Kujundžić je uzvratio da im je samo prilagodio frekvenciju da ga mogu razumjeti.

Jovanović je zatražio od predsjedavajućeg da opomene ministra jer vrijeđa zastupnike, pogotovo kolege liječnike i jer je rekao da nemaju pojma.

"Dobio je već opomenu Hrvatske liječničke komore, dobit će i opet", poručio je Jovanović.

Zagreb: Sabor raspravlja o opozivu ministra Kujundžića RASPRAVA O OPOZIVU KUJUNDŽIĆA Cirkus: Ivan Pernar premijera usporedio s 'kraljem štakora'

Marija Alfirev (SDP) poručila je Kujundžiću "sram vas bilo" jer je vrijeđao zastupnike da ne znaju ništa, da nisu educirani i da ne poznaju sustav. "Vama građani ne vjeruju a liječnici su nezadovoljni jer ih ne plaćate dovoljno nego ministarstvu pravosuđa pišete pismo protiv njih", kazala je.

U završnom obraćanju ministar je pokazao pravi razlog zašto ga trebamo smijeniti, pokazao je bijes i usmjerio ga je prema oporbi, zaključio je Branimir Bunjac (Živi zid). Upozorio ga je pritom da čovjek koji pokazuje bijes u javnosti nije sposoban kontrolirati sam sebe a time ne može kontrolirati ni ministarstvo.

"Imate se gdje vratiti jer imate stranačku iskaznicu, vi ste bez HDZ-a vrlo skromnog dosega, osnivali ste Hrvatsku zoru, htjeli ste biti predsjednik, a vi ste bez HDZ-a nitko i ništa", kazao je Bunjac.

Nadovezao se Nikola Grmoja (Most) koji je kazao da nema samo iskaznicu HDZ-a nego je i dio "duboke države".
 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message