Obavijesti

News

Komentari 2

Sabor u srijedu o besplatnom trajektu za djecu s teškoćama

Sabor u srijedu o besplatnom trajektu za djecu s teškoćama
1

Udruga Brački pupoljci prosvjedom je prije nekoliko dana upozorila da već deset godina traži da se djeci s teškoćama u razvoju omogući besplatni trajektni prijevoz kad idu na terapije u Split

VIDEO

Hrvatski sabor u srijedu će raspraviti šest točaka, među kojima i izmjene Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu kojim SDP-ov zastupnik Arsen Bauk traži besplatni trajektni prijevoz za djecu s teškoćama u razvoju. 

Udruga Brački pupoljci prosvjedom je prije nekoliko dana upozorila da već deset godina traži da se djeci s teškoćama u razvoju omogući besplatni trajektni prijevoz kad idu na terapije u Split, jer to financijski značajno opterećuje roditelje te djece. 
Zakonski prijedlog u koji je njihove zahtjeve prenio SDP-ov Bauk u saborskoj je proceduri od studenog, a na raspravu stiže zahvaljujući prikupljenim potpisima zastupnika. 

Djeca s poteškoćama u razvoju vozit će se besplatno trajektom
Djeca s poteškoćama u razvoju vozit će se besplatno trajektom


Prije samog Sabora, o prijedlogu je raspravljao njegov Odbor za zdravstvo, članovi Odbora iz redova većine zauzeli su se za cjelovito rješenje na kojem radi Vlada, no Bauk se protivi čekanju. 
"Izbjegavanje parlamentarne većine da riješi ovaj problem s izgovorom da će Vlada jednom predložiti cjelovit zakon moglo je držati vodu neko vrijeme, ali došli smo već na sedam mjeseci", kaže zastupnik. 
HDZ pak Bauka proziva da jeftino politizira na osjetljivoj temi. Cjelovit zakon neće se dugo čekati, kažu Ivan Čelić i Ljubica Lukačić. 
Tražit ćemo od predsjednika Vlade hitni postupak, da se objedini prvo i drugo čitanje, prijedog će već u rujnu biti na našim klupama i vjerujem na zadovoljstvo svih osoba s invaliditetom, poručuju.
I dok HDZ uvjerava da će to od jeseni biti cjelovito rješenje za sve, Bauk traži da za ovo ljeto to Vlada riješi uredbom.
Sabor će raspravljati i o prijedlozima imenovanja članova Povjerenstva za fiskalnu politiku te predsjednice i članova Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj, za predsjednicu tog tijela predložena je Mirjana Polić Bobić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a