Obavijesti

News

Komentari 7

Saborski zastupnici se vraćaju u svoje klupe nakon dva tjedna

Saborski zastupnici se vraćaju u svoje klupe nakon dva tjedna
1

Radni tjedan otvaraju raspravom o tri polugodišnja izvješća o korištenju europskih strukturnih i investicijskih fondova i pretpristupnih programa pomoći Europske unije

VIDEO

Nakon stanke od dva tjedna zbog izbora za Europski parlament zastupnici se u srijedu vraćaju u saborske klupe kada će raspraviti nekoliko izvješća.

Radni tjedan otvaraju raspravom o tri polugodišnja izvješća o korištenju europskih strukturnih i investicijskih fondova i pretpristupnih programa pomoći Europske unije, za razdoblje od 1. srpnja 2017. godine do 31. prosinca 2018. godine, koja pokazuju trend rasta ugovaranja i povećanje isplata korisnicima.

U izvještajnom razdoblju koje zajedno obuhvaća osamnaest mjeseci ugovoreno je 4,24 milijarde eura, pri čemu je 1,33 milijarde eura ugovoreno u drugoj polovici 2017. godine, 1,34 milijarde eura u prvoj polovici 2018. te 1,56 milijardi eura u drugoj polovici 2018.

Povećana brzina ugovaranja dovela je i do porasta broja nepravilnosti pa je tako u drugoj polovici 2017. zabilježeno 28 slučajeva nepravilnosti, u prvoj polovici 2018. njih 49, a u drugoj polovici 2018. godine 58 slučajeva, navodi se u izvješćima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zastupnici će u srijedu raspravljati i o Izvješću o radu Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata za 2017. godinu.

Centar je do studenog 2017. godine preuzimanjem po službenoj dužnosti, darovanjem i otkupom arhivskog gradiva prikupio oko 1050 kutija gradiva, 400 medija nekonvencionalnog gradiva (VHS, DVD), 250 pozitiva fotografija, 500 digitalnih fotografija, 5 digitalnih zemljovida, 160 sati memoarskog gradiva, te 50 kartica teksta memoarskog gradiva.

Centar je također nastavio s ažuriranjem popisa poginulih branitelja i civila na slobodnom području Republike Hrvatske tijekom Domovinskog rata, te digitalizacijom arhivskog gradiva iz Domovinskog rata.

Na dnevnom redu sjednice u srijedu je i Izvješće o radu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa za 2017. godinu. Povjerenstvo je tijekom 2017. godine održalo 41 javnu sjednicu na kojima je doneseno sveukupno 126 odluka o nepokretanju postupka, 78 odluka o pokretanju postupka te 75 konačnih odluka o utvrđenim ili neutvrđenim povredama Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

U 16 predmeta izrečena je sankcija opomene te je sveukupno izrečeno 261.000 kuna sankcija obustave isplate dijela neto mjesečne plaće dužnosnika. Ujedno je riješeno 200 predmeta povodom podnesenih zahtjeva za davanjem mišljenja Povjerenstva te je dano 43 očitovanja, stoji u izvješću.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...