Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

SAD: Dječak (3) umro jer su ga predozirali infuzijom

Horst i Lusia Ferrero s Floride u listopadu su odveli Sebastiana (3) na liječnički pregled. Dva dana kasnije dječak je bio mrtav zbog nemara

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija
2 komentara

Sebastian je u pedijatrijsku kliniku na Floridi došao kako bi se napravili testovi hormona jer je bio premalen za svoju dob. Test je uključivao i davanje aminokiselina kroz infuziju.
Iako je njegov doktor prepisao dozu od 5,75 grama, ustanovljeno je da je dječak dobio dozu od 60 grama, što znači da je već u startu bio predoziran. Liječnici ne bi ništa ni primijetili da roditelji nisu rekli kako dječak ima nesnosne bolove i glavobolju. Pušten je kući, gdje je cijelo vrijeme povraćao pa su ga roditelji ponovno odveli u bolnicu, gdje su puna četiri sata čekali da ga prime. U međuvremenu su ga odveli na odjel intenzivne njege, gdje mu uopće nisu napravili CT jer liječnik nije bio na dužnosti. Nakon nekoliko sati Sebastian je umro, a kao razlog smrti navedena je predoziranost aminokiselinama iz infuzije. Bolnica je priznala pogrešku, a roditelji su protiv nadležnih podnijeli tužbu.

Možda vas zanima i ovo:
Message