News

Komentari 18

SAD izdao upozorenje građanima da ne bi trebali putovati u Španjolsku i Portugal

SAD izdao upozorenje građanima da ne bi trebali putovati u Španjolsku i Portugal

CDC je na "četvrtu razinu" podignuo i preporuke za putovanje na Kubu, dok je preporuka State Departmenta da se tamo ne putuje

Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) i State Department upozorili su da ne bi trebalo putovati u Španjolsku, Portugal, na Cipar i u Kirgistan zbog sve većeg broja zaraženih koronavirusom u tim zemljama.

CDC je za te zemlje povisio rizik za putovanje na "razinu četiri: vrlo visok" te preporučuje Amerikancima da izbjegavaju putovanje, dok je preporuka State Departmenta da se u te zemlje ne putuje.

Španjolska je ponovno otvorila granice za američke turiste u lipnju i otada je popularna destinacija za turiste iz SAD-a.

CDC je na "četvrtu razinu" podignuo i preporuke za putovanje na Kubu, dok je preporuka State Departmenta da se tamo ne putuje.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti zabrinut je i zbog sve većega broja zaraženih u Izraelu, na Zapadnoj obali i u Gazi, a State Department preporučuje eventualnim putnicima da "ponovno razmisle" o putovanju u Izrael.

CDC i State Department i Armeniju su podignuli na "razinu 3" što znači da bi necijepljeni putnici trebali izbjegavati putovanje u tu zemlju ako nije nužno.

U lipnju je CDC ublažio preporuke za putovanja za više od 110 zemalja, revidirajući svoju metodologiju procjene rizika vezanog uz covid-19.

No, kako se broj oboljelih povećava, CDC izdaje nova upozorenja te je prošloga tjedna putnicima savjetovao da ne putuju u Veliku Britaniju.