Obavijesti

News

Komentari 1

Sad je plaža Pilatuša kao nova: Čistili je osnovnoškolci, vrtićani, njihove tete, pomogli i mještani

Sad je plaža Pilatuša kao nova: Čistili  je osnovnoškolci, vrtićani, njihove tete, pomogli i mještani
10

Na obalnom dijelu plaže najviše je pronađeno manjih komada plastike kao što su čepovi, plastične žličice za kavu, plastični omoti i opušci od cigareta koji prednjače količinom.

VIDEO

U sklopu projekta „Nije mi teško – zajedno za čisti okoliš i očuvanu prirodu“, akcijom čišćenja obalnog dijela plaže Pilatuša u Pakoštanima i prigodnim programom nakon akcije, u utorak 29. rujna 2020. godine obilježen je Međunarodni dan svijesti o gubicima hrane i otpadu.

Akcija je organizirana u suradnji Općine Pakoštane, Turističke zajednice Pakoštane, udruge „Eko-Zadar“ i Komunalnog poduzeća Juština d.o.o.

Akciji su se odazvali učenici i učenice 6. A i 7. B razreda Osnovne škole Pakoštane, odgojiteljice i djeca dječjeg vrtića „Grdelin“, članice udruge „Dan“ te zainteresirani mještani.

Veselim druženjem sudionika, od 9 do 12:30 sati ukupno je prikupljeno oko 5 m3 otpada kojega su djelatnici Komunalnog poduzeća odvezli na odlagalište. Na obalnom dijelu plaže najviše je pronađeno manjih komada plastike kao što su čepovi, plastične žličice za kavu, plastični omoti i opušci od cigareta koji prednjače količinom.

Nakon čišćenja, pod vodstvom stručnih edukatora i voditelja održan je zanimljiv eko kviz i kreativna radionica izrade ekoloških natpisa za djecu i odrasle.

Ronioci čistili porečko podmorje i očistili oko dva kilometra rive
Ronioci čistili porečko podmorje i očistili oko dva kilometra rive

Projekt „Nije mi teško – zajedno za čisti okoliš i očuvanu prirodu“ financiran je iz bespovratnih sredstava Kohezijskog fonda u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Nositelj projekta je Grad Biograd na Moru.

U realizaciji projekta kao partneri sudjeluju Općina Pakoštane, Općina Polača, Općina Stankovci i Općina Lišane Ostrovičke. Cilj ovoga projekta je informirati građane o konceptu kružnog gospodarstva i ulozi gospodarenja otpadom te utjecati na razvoj ekološke svijesti i usvajanje navika potrebnih za odgovorno postupanje s otpadom i učinkovito upravljanje resursima. Ukupna vrijednost projekta je 511.042,35 kuna, dok su prihvatljivi troškovi 503.887,00 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa