Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

SAD: Pelosi odbija ideju pokretanja Trumpova opoziva

Iako su naša stajališta različita u vezi potrebe istrage zaključaka Muellerovog izvješća ili izravnog opoziva, svi se slažemo da bismo morali krenuti naprijed i otkriti istinu, rekla je Pelosi

2 komentara

Predsjednica Zastupničkog doma u američkom Kongresu, demokratkinja Nancy Pelosi, umanjila je u ponedjeljak nade zastupnika sklonih proceduri opoziva Donalda Trumpa nakon objave zaključaka posebnog istražitelja Roberta Muellera.

Nakon 22 mjeseca istrage, Mueller je u svom izvješću objavljenom u četvrtak zaključio da nije bilo dosluha Trumpove ekipe s Moskvom tijekom američkih predsjedničkih izbora 2016. godine.

Iako se Trump proglasio potpuno nedužnim, ti zaključci ga nisu oslobodili sumnji za opstrukciju pravosuđa.

Mueller je tako pokazao da je Donald Trump pokušao potkopati njegovu istragu kada ga je želio smijeniti.

Od tada traju rasprave među demokratima koji se pitaju opravdavaju li ti zaključci pokretanje procedure opoziva republikanskog predsjednika. Lijevo krilo i kandidatkinja za predsjedničke izbore Elizabeth Warren drži da je to slučaj. 

Kako bi to raspravili Pelosi je trebala organizirati telefonsku konferenciju s izaslanicima Zastupničkog doma gdje imaju većinu. Taj dom bi bio zadužen glasati o optužnici u sklopu procedure opoziva i nakon toga Senat gdje republikanci imaju većinu.

Predsjednica Zastupničkog doma je upozorila na "beskrupulozno" predsjednikovo ponašanje u pismu upućenom demokratskim zastupnicima.

"Iako su naša stajališta različita u vezi potrebe istrage zaključaka Muellerovog izvješća ili izravnog opoziva, svi se slažemo da bismo morali krenuti naprijed i otkriti istinu", precizirala je.

Ona je zaključila da "oni moraju pokazati Amerikancima da djeluju bez strasti i predrasuda, strogo se oslanjajući na činjenice".

Demokratski čelnici strahuju da bi mogli zamagliti svoju izbornu poruku prije predsjedničkih i parlamentarnih izbora 2020. eksplozivnom procedurom opoziva koja bi propala u republikanskom Senatu.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message