News

Komentari 110

SAD: Srušili starca, razbili mu glavu, a sad kažu da nisu krivi

SAD: Srušili starca, razbili mu glavu, a sad kažu da nisu krivi

Žrtvu napada Martina Gugino (75) opisali su kao dugogodišnjeg mirovnog aktivista. On se trenutno nalazi u bolnici zbog ozljeda koje su mu nanesene u napadu dvojice policajaca

Dvojica policajaca iz Buffala, New York koji su snimljeni kako guraju 75-godišnjaka na tlo, izjavili su na sudu da nisu krivi za napad drugog stupnja zbog kojeg je i pokrenuta istraga protiv njih, piše New York Post.

POGLEDAJTE VIDEO: 

U subotu ujutro, suspendirani Robert McCabe i Aaron Torgalski, obavili su video poziv nakon kojeg su pušteni bez jamčevine. 

Povici i pljesak od strane njihovih kolega čuli su se odmah nakon što su napustili sudnicu.

Policajci, članovi postaje za hitne službe, dužni su vratiti se na sud 20. lipnja.

Žrtvu napada Martina Gugino (75) opisali su kao dugogodišnjeg mirovnog aktivista. On se trenutno nalazi u bolnici zbog ozljeda koje su mu nanesene u napadu.

Naime, videozapis koji je snimio novinar lokalne radio postaje WBFO i objavio na svojoj web stranici i Twitteru pokazuje kako Martin prilazi policajcima. Jedan od njih ga gura palicom, a drugi rukom. On pada na pod te mu zbog udarca počinje curiti kriv iz glave. 

Većina policajaca nakon njegovog pada odlazi.

Ozlijeđenom su pomogla dvojica liječnika, a policija je prije objave videozapisa na društvenim mrežama, rekla kako se Martin poskliznuo i pao. 

Nakon što je video pogledao šef policije u Buffalu, Byron Lockwood, naredio je istragu i suspendirao policajce.

75-godišnja žrtva je u stabilnom, ali ozbiljnom stanju u bolnici u Buffalu.

Čak 57 policajaca interventne policije podnijelo je ostavku u znak solidarnosti s dvojicom suspendiranih kolega. 

Specijalna postrojba osnovana je 2016. i predodređena za masovne prosvjede ili nerede. Policajci koji su dali ostavku i dalje su zaposleni, samo što više nisu dio interventne policije.

Najčitaniji članci