Obavijesti

News

Komentari 0

SAD: U Georgiji izvanredno stanje zbog manjka vode

SAD: U Georgiji izvanredno stanje zbog manjka vode
1

Guverner Georgije Sonny Perdue u subotu je proglasio stanje elementarne nepogode u sjevernom dijelu te američke savezne države

VIDEO

Guverner Georgije Sonny Perdue u subotu je proglasio stanje elementarne nepogode u sjevernom dijelu te američke savezne države zbog suše, koja je rezerve pitke vode svela na kritično nisku razinu.
- Proglasio sam stanje elementarne nepogode u 85 okruga sjevernog dijela Georgije zbog prijetnje u opskrbi vodom - rekao je guverner Perdue na konferenciji za novinare uz obalu jezera Lanier, glavnog izvora vode za petmilijunsku Atlantu. Na tom umjetnom jezeru, koje je nekad imalo površinu 2700 četvornih km, razina vode pala za 4.5 metra i približila se povijesno najnižoj izmjerenoj točki. Predue je također kazao da je predsjedniku Georgeu W. Bushu poslao pismo u kojem je zatražio da na federalnoj razini proglasi stanje elementarne nepogode u sjevernoj Georgiji. U ugroženom području od siječnja do kolovoza ove godine palo je samo 50 cm kiše na četvorni metar, a uobičajene količina je oko 130 cm.
- Suša je prirodna katastrofa. Mi prolazimo kroz najgoru sušu u povijesti Georgije - rekao je guverner. Najavio je kako će od inženjerijskoga korpusa vojske zatražiti da ograniči ispuštanje vode iz jezera Lanier. Prema ugovoru iz '80-ih, iz Laniera se ispušta oko 140 kubičnih metara vode u sekundi u rijeku Chattahoochee, za hidroelektrane na Floridi i u Alabami.
Na ugroženom području uvedena je redukcija vode za stanovništvo, a kršenje propisanih mjera strogo se kažnjava. Primjerice, za zalijevanje travnjaka isključuje se voda cijelom kućanstvu, što je dosad iskusilo 20-ak obitelji, izvijestila je TV mreža ABC.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović