Obavijesti

News

Komentari 148

Facebook uklonio 7 milijuna lažnih objava o korona virusu

Facebook uklonio 7 milijuna lažnih objava o korona virusu
1

Od 17 novih slučajeva u Zagrebu, njih 14 povezano je s izlaganjem u noćnim klubovima na obali u Makarskoj, Vodicama, Bolu na Braču te Novalji na Pagu

NAJBITNIJE VIJESTI

Jučer u Hrvatskoj 45 novih slučajeva >>> više ovdje
Testirali 14 vrsta maski, ovo su najbolje >>> više ovdje
Šime Vrsaljko ima koronu >>> više ovdje
Pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut: Stigla je oprema iz Kine, Hrvatska je spremna za jesen
HNS: Stadioni zbog korone ostaju prazni


 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.50

HZJZ izašao s novim preporukama: Nema više partijanja u zatvorenom, zabranjuju se plesni podiji!

>> VIŠE SAZNAJTE OVDJE

22.05

Facebook uklonio sedam milijuna lažnih objava o koroni

Facebook je u utorak objavio da je uklonio sedam milijuna objava u drugom kvartalu ove godine zbog dijeljenja lažnih informacija o novom koronavirusu, uključujući sadržaj koji je promicao lažne preventivne mjere i lijekove, prenosi Reuters.

Facebook je objavio podatke u sklopu šestog izvješća o poštivanju standarda ponašanja na društvenoj mreži, uvedenog 2018. zajedno sa strožim pravilima o pristojnosti nakon kritika da je blag u kontroli sadržaja na svojim platformama.

Facebook je istaknuo da će pozvati vanjske stručnjake da neovisno provjere izvješće, počevši od 2021.

Facebook je uklonio oko 22,5 milijuna postova s govorom mržnje na svojoj aplikaciji u drugom kvartalu ove godine, prema 9,6 milijuna u prvom. Izbrisao je i 8,7 milijuna postova povezanih s ekstremističkim organizacijama, prema 6,3 milijuna u ranijem razdoblju.

Pritom se više oslanjao na umjetnu inteligenciju tijekom travnja, svibnja i lipnja jer je u uredima zbog pandemije koronavirusa bilo manje zaposlenika.

21.20

U Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba trenutačno je sedamdeset pasa i dvadeset i pet mačaka. U isto doba prošle godine u Skloništu je bilo čak tri puta više pasa.

Korona je Dumovcu donijela lijepe vijesti!

>> VIŠE PROČITAJTE OVDJE

20.57

Hrvatska nije naručila cjepivo: Ispitivanja su bila jako kratka!

Teško je tvrditi da cjepivo djeluje dugotrajno i doživotno ako su ispitivanja trajala tako kratko, samo nekoliko mjeseci. Iznimno je važno da treća faza kliničkih ispitivanja, u kojoj sudjeluju tisuće ljudi, bude dugotrajnija i vrlo detaljna, s obzirom na moguće štetne posljedice cjepiva, kaže nam prof. dr. Đikić.

>> VIŠE PROČITAJTE OVDJE

19.47

Slovenija se prijavila za subvencije od 1,1 milijarde eura

Slovenska vlada aplicirala je za financijsku potporu iz europskih sredstava preko instrumenta SURE Slovenija za programe zaštite radnih mjesta ukupno ocijenjene na 1,1 milijardu eura.

Instrument SURE je jedna od triju sigurnosnih mreža vrijednih ukupno 540 milijardi eura. Instrument SURE je namijenjen za očuvanje radnih mjesta u poduzećima i državama članicama EU-a, a preko povoljnih kredita.

U aplikaciji za financiranje iz tog izvora Slovenija je navela da će tako dobivena sredstva koristiti za mjere subvencioniranja čekanja na rad i skraćenog radnog vremena, za financiranje temeljnog dohotka, te za oslobađanje od plaćanja doprinosa samozaposlenih u mikropoduzećima, te slične slučajeve.

Komentari 148