Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

SAD: Umro u snježnoj oluji da bi spasio supruzi život

Supružnici su se s prijateljem izgubili u snježnoj oluji na američkoj planini. Eduard (31) je svojim tijelom grijao je suprugu i majku njihove djece

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija
4 komentara

Planinar Eduard Burceag (31) poklonio je u srijedu svoj život supruzi i prijatelju. Spasio im je živote u snježnoj oluji na američkoj planini Rainier. Izgubili su se nedaleko od kampa u kojem su odsjeli. Shvativši da se neće moći vratiti dok oluja ne prestane iskopali su rukama rupu u snijegu. Eduard je legao na dno. Svojim tijelom je grijao suprugu Mariana (31) koja je legla na njega. Prijatelj Danijel Vlad (34) ispružio se pri vrhu otvora. Nakon nekog vremena rekao je Eduardu, koji je bio direktno na snijegu, da se zamijene, no ovaj je to odbio.
Vjetar je puhao brzinom od 110 kilometara na sat. U kampu su primjetili da se troje turista nije vratilo s planine, no nisu ih odmah krenuli tražiti jer se nije vidio ni "prst pred nosom". Nekoliko sati kasnije radnik u kampu vidio je nešto na horizontu, točkicu koja se micala. Vlad je bauljao po snijegu pokušavajući dozvati pomoć. Spasioci su stigli do otvora u snijegu. Za hrabrog Eduarda, oca dvoje djece, bilo je prekasno. Marijana je preživjela zahvaljujući suprugu koji ju je grijao.
- Da smo došli samo malo kasnije i ona bi umrla - ispričali su šokirani spasioci. Šestorici njih je trebalo sat vremena da je spase. Najprije su je dobro utoplili, a potom dovukli do kampa. Radnici nacionalnog parka pričali su da takvu oluju još nisu vidjeli. Shrvana obitelj ponosna je na svog sina.
- Znao je da je djeci majka važnija od oca - kazali su kasnije Eduardovi roditelji koji su čuvali mališane do povratka roditelja.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message