News

Komentari 2

SAD: Za javnu obdukciju čovjeka (98) koji je umro od korone obitelj saznala preko televizije

SAD: Za javnu obdukciju čovjeka (98) koji je umro od korone obitelj saznala preko televizije

Oko 70 gledatelja platilo je do 500 dolara kako bi prisustvovali seciranju trupla devedestosmogodišnjaka umrlog pošto se zarazio covidom-19. Jedna od sudionica tog "mračnog" spektakla kazala je da je sve učinjeno s poštovanjem

Javna obdukcija 98-godišnjeg vojnog veterana, održana u hotelu u Portlandu, u američkoj saveznoj državi Oregon, izazvala je veliku polemiku, no organizatori tvrde da je održana isključivo u "obrazovne" svrhe.

Oko 70 gledatelja platilo je do 500 dolara kako bi prisustvovali seciranju trupla devedestosmogodišnjaka umrlog pošto se zarazio covidom-19.

Javna obdukcija tijela Davida Saundersa, bez znanja obitelji, održana je prošli mjesec u hotelu Marriott, a izveo ju je umirovljeni liječnik Colin Henderson.

Obitelj je za javnu obdukciju nad Sandersom doznala na vijestima lokalne televizijske postaje King 5.

Tijekom višesatne obdukcije, dr. Henderson je izvadio organe mrtvaca, uključujući njegov mozak i objašnjavao gledateljima razne faze postupka koji je primjenjivao tijekom cijele karijere.

Na televizijskim snimkama mogu se vidjeti gledatelji koji navlače kirurške rukavice prije nego što će raditi na lešu.

Jedna od sudionica tog "mračnog" spektakla kazala je da je sve učinjeno s poštovanjem prema osobi koja je ponudila svoje tijelo u "pedagoške" svrhe.

Prema TV postaji, obitelj nije znala da će tijelo pokojnika darovano znanosti poslužiti za plaćenu egzibicijsku priredbu.

Događaj je organizirala skupina "Death Science" u sklopu izložbe o "nastranostima i zanimljivostima", a u programu je gledateljima obećano da će imati pristup lešu "prije pauza, poslije pauza i tijekom pauza".

Tijelo je udruzi navodno ustupila tvrtka Med Ed Labs sa sjedištem u Las Vegasu.

Najčitaniji članci