Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Sada nas je troje': Par našao curu nakon devet godina braka

Za Kristinu, trokut joj je omogućio da ima ženskog i muškog partnera. Iz Mikeove perspektive, trokut znači da će dobivati svega više nego prije, a Ashley je postigla ravnotežu u svojem ljubavnom životu.

Foto: Facebook
36 komentara

Nakon osam godina braka, par iz Pennsylvanije odlučio je svoju ljubavnu vezu pojačati s još jednim članom i potražiti djevojku. Sada ih je troje.

Sportski analitičar Mike (40) i učiteljica Kristina (34) upoznali su terapeutkinju Ashley Sweet (31) koja je u to vrijeme bila u otvorenom braku. 

Njih troje su si, kako kažu, kliknuli, i sada su službeno svi troje u vezi već 10 mjeseci. No, njihov stil života donio im je određene komplikacije. Neki članovi njihovih obitelji ne odobravaju njihovu nekonvencionalnu vezu, a nisu rijetkost ni prezirni pogledi kada drugima pričaju o svojem odnosu. 

- Poliamorija je odnos u kojem si otvoren za više. Više ljubavi, više partnera, više iskustava - tvrdi Ashley. 

- Naše društvo vrti se oko monogamije, te ideje da je za tebe postoji samo jedna osoba. No što ako postoji više njih? Trebamo li se ograničavati zbog normi koje nam nameće društvo? - pita se.

- To što imam više partnera omogućava mi da svijet vidim kroz svoje oči, kroz njegove oči, ali i kroz njezine oči. Moje shvaćanje svijeta i onoga što svijet ima za ponuditi je prošireno samim time što sam otvorena prema tome da mogu voljeti i dijeliti život ne samo s jednom osobom - tumači Ashley.

- Naš odnos funkcionira zbog otvorene i iskrene komunikacije, poštovanja i obzira za tuđe misli i osjećaje i spremnost na kompromis koji je u najboljem interesu za sve uključene - dodaje. 

Ashley objašnjava da se u poliamornim odnosima na tim stvarima mora raditi mnogo više jer u svakom trenutku postoji više potreba, želja, osjećaja, misli.

- Osim toga, svatko od nas je jedinstven i drugačiji, pa tako umjesto da moramo voditi računa o potrebama i njegovoj različitosti jednog partnera, moramo razmišljati o dvoje. Povremeno se dogodi da je netko od nas u određenoj situaciji na strani jednog partnera, pa tu potreba za poštovanjem i kompromisom još više dolazi do izražaja. 

Ashley se rastala od svojeg supruga, no razlog rastave nije bio poliamorni stil života, a njezin bivši suprug podržava njezinu vezu s Mikeom i Kristinom. 

Foto: Dario Šimović/Facebook

Kristina, Mike i Ashley imaju troje djece i zajedno ih odgajaju - najstarije ima 11 godina, a drugo dvoje sedam godina.

Ashley ima vrlo natrpan raspored i često izbiva iz obiteljskog doma, pa se povremeno pojavi i osjećaj ljubomore zbog vremena koje mogu provesti zajedno. No trojac je pronašao načine da prebrodi te osjećaje tako da se nitko ne osjeća isključen. 

Za Kristinu, ljubavni trokut joj je omogućio da ima ženskog i muškog partnera i da bolje istraži svoju osobnost nego što bi to mogla u monogamnom odnosu. Iz Mikeove perspektive, trokut znači da će dobivati svega više nego prije, a Ashley je postigla ravnotežu u svojem ljubavnom životu, piše Mirror

- To što smo poli(amorni) omogućilo nam je drugačiji pogled na svijet u cjelini - istaknuo je Mike. 

- Mnogo razgovaramo i formirali smo POT (polygon of trust, u prijevodu: poligon povjerenja). Tada se držimo za ruke i slušamo što svaki od nas ima za reći bez osuđivanja - dodaje Ashley.

- Upravo taj sigurni prostor u kojem si uzmemo vremena da razmotrimo međusobne potrebe, poštujemo jedni druge i slušamo bez osuđivanja omogućava nam da komuniciramo otvorenije i iskrenije - istaknula je. 


 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message