Obavijesti

News

Komentari 36

'Sada nas je troje': Par našao curu nakon devet godina braka

'Sada nas je troje': Par našao  curu nakon devet godina braka
1

Za Kristinu, trokut joj je omogućio da ima ženskog i muškog partnera. Iz Mikeove perspektive, trokut znači da će dobivati svega više nego prije, a Ashley je postigla ravnotežu u svojem ljubavnom životu.

VIDEO

Nakon osam godina braka, par iz Pennsylvanije odlučio je svoju ljubavnu vezu pojačati s još jednim članom i potražiti djevojku. Sada ih je troje.

Sportski analitičar Mike (40) i učiteljica Kristina (34) upoznali su terapeutkinju Ashley Sweet (31) koja je u to vrijeme bila u otvorenom braku. 

Njih troje su si, kako kažu, kliknuli, i sada su službeno svi troje u vezi već 10 mjeseci. No, njihov stil života donio im je određene komplikacije. Neki članovi njihovih obitelji ne odobravaju njihovu nekonvencionalnu vezu, a nisu rijetkost ni prezirni pogledi kada drugima pričaju o svojem odnosu. 

- Poliamorija je odnos u kojem si otvoren za više. Više ljubavi, više partnera, više iskustava - tvrdi Ashley. 

- Naše društvo vrti se oko monogamije, te ideje da je za tebe postoji samo jedna osoba. No što ako postoji više njih? Trebamo li se ograničavati zbog normi koje nam nameće društvo? - pita se.

- To što imam više partnera omogućava mi da svijet vidim kroz svoje oči, kroz njegove oči, ali i kroz njezine oči. Moje shvaćanje svijeta i onoga što svijet ima za ponuditi je prošireno samim time što sam otvorena prema tome da mogu voljeti i dijeliti život ne samo s jednom osobom - tumači Ashley.

- Naš odnos funkcionira zbog otvorene i iskrene komunikacije, poštovanja i obzira za tuđe misli i osjećaje i spremnost na kompromis koji je u najboljem interesu za sve uključene - dodaje. 

Ashley objašnjava da se u poliamornim odnosima na tim stvarima mora raditi mnogo više jer u svakom trenutku postoji više potreba, želja, osjećaja, misli.

- Osim toga, svatko od nas je jedinstven i drugačiji, pa tako umjesto da moramo voditi računa o potrebama i njegovoj različitosti jednog partnera, moramo razmišljati o dvoje. Povremeno se dogodi da je netko od nas u određenoj situaciji na strani jednog partnera, pa tu potreba za poštovanjem i kompromisom još više dolazi do izražaja. 

Ashley se rastala od svojeg supruga, no razlog rastave nije bio poliamorni stil života, a njezin bivši suprug podržava njezinu vezu s Mikeom i Kristinom. 

Kristina, Mike i Ashley imaju troje djece i zajedno ih odgajaju - najstarije ima 11 godina, a drugo dvoje sedam godina.

Ashley ima vrlo natrpan raspored i često izbiva iz obiteljskog doma, pa se povremeno pojavi i osjećaj ljubomore zbog vremena koje mogu provesti zajedno. No trojac je pronašao načine da prebrodi te osjećaje tako da se nitko ne osjeća isključen. 

Za Kristinu, ljubavni trokut joj je omogućio da ima ženskog i muškog partnera i da bolje istraži svoju osobnost nego što bi to mogla u monogamnom odnosu. Iz Mikeove perspektive, trokut znači da će dobivati svega više nego prije, a Ashley je postigla ravnotežu u svojem ljubavnom životu, piše Mirror

- To što smo poli(amorni) omogućilo nam je drugačiji pogled na svijet u cjelini - istaknuo je Mike. 

- Mnogo razgovaramo i formirali smo POT (polygon of trust, u prijevodu: poligon povjerenja). Tada se držimo za ruke i slušamo što svaki od nas ima za reći bez osuđivanja - dodaje Ashley.

- Upravo taj sigurni prostor u kojem si uzmemo vremena da razmotrimo međusobne potrebe, poštujemo jedni druge i slušamo bez osuđivanja omogućava nam da komuniciramo otvorenije i iskrenije - istaknula je. 


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...