Obavijesti

Promo sadržaj

Sajmovi zdravog življenja na Zagrebačkom Velesajmu

Sajmovi zdravog življenja na Zagrebačkom Velesajmu
8

Sajmovi zdravog življenja, vodeći domaći i regionalni događaj predstavljaju holistički pristup na temu emocionalnog i fizičkog zdravlja, a ove godine održat će se u novom terminu od 20. do 22. 10. 2017.

Već osmu godinu zaredom Sajmovi se svojim sadržajem, izlagačkim segmentom i tematskim predavanjima s eminentnim gostima, svrstavaju u vrh ponude ovakvih događanja. Ovogodišnja ponuda uključuje još više jer uz opsežan program i stručnjake s različitih područja, najavljen je dolazak Konstantina Korotkova, svjetski priznatog ruskog znanstvenika, između ostalog, zaslužnog za revolucionarni instrument za otkrivanje energetskih polja čovjeka i prirode.

Pokrovitelj Sajmova je Ministarstvo poljoprivrede. 

Sajmovi se održavaju u paviljonu 5, a izlaže više od 250 izlagača na 6.500 četvornih metara.

Sajmovi zdravog življenja u tri cjeline u iznimno bogatoj ponudi imaju za svakog ponešto: 

  • Organica & Kronoplja: eko tržnica, organski certificirana hrana i proizvodi, biodinamička proizvodnja, eko sorte sjemena i sadnica, ljekovito bilje, uređaji za pripremu zdrave hrane, proizvodi od industrijske konoplje...
  • APItera: pčelarstvo i proizvodi od meda, oprema za pčelarstvo, zaštita pčela i košnica, apiterapija, apikozmetika 
  • MYSTIC: prirodna, energetska i duhovna medicina - aromaterapija, akupunktura, homeopatija, su-jok, ayurveda, feng shui, tehnike za sklad duha i tijela, masaža, bioenergoterapija, zvukoterapija, zvučne kupke, joga, meditacija...

 

SVJETSKI PRIZNATI STRUČNJACI 

Subota popodne na rubu znanosti s Krešimirom Mišakom, ugostit će mnoge ugledne goste od kojih izdvajamo Konstantina Korotkova, koji će govoriti o primjeni GDV kamere. Ova tehnologija omogućava brzu i učinkovitu zdravstvenu analizu, dopuštajući nam da vidimo energetsko stanje svakog pojedinog organa na računalnom zaslonu. Konstantin Korotkov istraživao je brojne megalitne lokacije u svijetu, ali i one u Visokom, BiH o čijim piramidama će govoriti još jedan stručnjak svjetskog glasa, Semir Osmanagić. O Tunelima Ravne upoznat će nas Emina Karamehić, Vesna Šantak o Majanskom kalendaru dok će Goran Marjanović govoriti o Vedskim aksiomatskim principima.

Budwig protokol, na rasporedu u nedjelju, koristi se u svrhu poboljšanja zdravlja kod oboljelih od kroničnih bolesti, a cilj je dovođenje organizma u emocionalnu, energetsku i fizičku ravnotežu. Katarina Badawi, doktorica opće prakse, kineske medicine, Reiki master i licencirani Budwig praktičar, navest će 15 prirodnih metoda liječenja koje svakodnevno koristi; akupunktura, detoksikacija, homeopatija, Bachove kapi, Reiki, ishrana po Budwig protokolu,…

O Mind Managementu i kako ovladati svojim umom poučit će nas Swami Jyothirmayah. Kako je sve moguće možete saznati na istoimenom predavanju sa Verom Čudinom. Donosimo Zakon privlačenja koji je poznat gotovo svima; što je to zapravo i kako promijeniti vibraciju… Kako do trajnog emocionalnog i tjelesnog zdravlja bit će riječi na predavanju Eutaptika-Faster EFT. Preporučujemo i Tehnike disanja do iscjeljenja, Tajne manualne kineske medicine dr. Ming yong Wanga, Tesla metamorfoza, Ayurvedski dnevni rituali, Glas unutarnjeg anđela, Hodanje po žeravici, Su Jok,…

Hipnoza mnoge intrigira, a u interakciji s publikom stručnjaci će na temu Demonstracija mogućnosti približiti saznanja o njoj te kako pomaže kod prestanka pušenja, problema nesanice i alkohola.

Predavanje i predivna putujuća multimedijska izložba „Hramovi čovječanstva – Stvarnost iz sna“ Camaleontea Oleandra iz Damanhura ne smije se zaobići. Naime, Damanhurske Hramove čovječanstva smatraju osmim svjetskim čudom i jedinstveno su djelo iskopano duboko pod zemljom, građeno u potpunosti kopanjem u živoj stijeni ručnim alatom.

Edukacija i osposobljavanje terapeuta i iscjelitelja tema je 12. kongresa o suradnji klasične i nekonvencionalne medicine, a u organizaciji HUPED-a i gostovanjem profesora i doktora; Darko Ropac, Ljubomir Radovančević, Vesna Lecher Švarc, Slavica Kraljević, Egidio Čepulić, Sanja Pozaić, Robert Lon Johnson, Mihovil Pintarić, Zhu Niaojin i Alma Marukić-Čalić.

RADIONICE ZDRAVE HRANE, PRIRODNE KOZMETIKE I EKOLOŠKE PROIZVODNJE

Mario Valentić pokazat će kako nahraniti organizam na radionici Jesenski libido boost, dok će Tina Uglješić, poznata kuharica sirove hrane i Ecija Ojdanić pripremati hranu bez kuhanja za sportaše.

Izrada sirovih kolača, namazi, degustacija zelenih sokova, medom protiv bora, izrada prirodnih deterdženata, bezglutenskog kruha, ghee maslac i mnogo drugih korisnih savjeta poslušajte na mnogobrojnim radionicama na Sajmovima.

Udruga Kronoplja imat će, između ostalog, predavanje posvećeno dijabetesu i učinkovitom liječenju dijabetesa konopljom - „Hrana i /ili lijek“. 

Svi zainteresirani za Budućnost ekološke proizvodnje u Republici Hrvatskoj i predavanje o biodinamičkoj poljoprivredi mogu poslušati na galeriji paviljona 5.

Na otvorenoj pozornici u paviljonu 5 možete poslušati predavanja o probioticima, 4 elementa, prirodnim enzimima, utjecaju štetnih zračenja, mistici reinkarnacije i karme, dijagnostici i iscjeljivanju viskom, kako se umiriti crtanjem mandala te doživjeti svirku Tribal Jam Orchestra.

NA APITERI SVE O MEDU

U sklopu Sajma zdravog življenja 2017. i 3. sajma pčelarstva - Apitera, po prvi puta se održava manifestacija pod nazivom: Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka.

Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska poljoprivredna agencija pokrenuli su promotivnu kampanju domaće poljoprivredne proizvodnje pod nazivom Doručak s hrvatskih farmi.  Cilj Mednog doručka s hrvatskih pčelinjaka je promocija  domaće proizvodnje meda koji je proizveden na hrvatskim pčelinjacima, a koji je označen zaštićenim Znakom Hrvatske poljoprivredne agencije Med hrvatskih pčelinjaka. 

Na doručku će se konzumirati i ostali domaći proizvodi sa hrvatskih farma i polja, a koji nose neki od Znakova Hrvatske poljoprivredne agencije.

Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka posjetiti će i djeca školske dobi kojoj će Hrvatski pčelarski savez održati kratku edukaciju o značaju meda kako bi ih se potaklo na konzumaciju domaćih proizvoda proizvedenih na hrvatskim farmama i hrvatskim poljima.  

Domaćin doručka biti će ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije doc.dr.sc. Zdravko Barać te v.d. predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Ivan Mravak koji će se družiti s djecom i pčelarima.

Izdvajamo 2. Kongres Apiterapija na temu Očuvanje zdravlja pčelinjim proizvodima kao i stručna predavanja o tehnologiji pčelarenja i tretiranju pčela protiv bolesti. Govorit će Boštjan Noč iz slovenskog pčelarskog saveza i Rodoljub Živadinović iz srpskog pčelarskog saveza.

Dvorana Brijuni Zagrebačkog velesajma postat će meditativna zona, joga centar i zvučna kupka za sve zainteresirane posjetitelje; gongovi, Gong puja, radionica pjevanja Orpheus, zvučna radionica za djecu, Kundalini joga, DOP iscjeljenje – dopusti, otpusti, prepusti,… 

Posjetite i izložbu Hrvatske kuće „Materina priča“ naziva Lijepa naša Sava - Od Posavine preko Zagreba do Slavonije.

Ponosno ističemo institucionalnu podršku organizaciji projekta: Ministarstvo poljoprivrede, Grad Zagreb - Ured za poljoprivredu i šumarstvo, Hrvatski pčelarski savez, Hrvatska poljoprivredna agencija, Savjetodavna služba, Hrvatsko apiterapijsko društvo, Udruga Kronoplja i HUPED - Hrvatsko udruženje za prirodnu, duhovnu i energetsku medicinu.

SVEČANO OTVORENJE 

Sajmove će otvoriti gospodin Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, 20. listopada 2017. u 11.00 sati u paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma.

ZEMLJE SUDIONICE 

Australija, Austrija, Hrvatska, SAD, Slovenija, Srbija i Španjolska.

RADNO VRIJEME

Svaki dan od 09.00 do 20.00 sati, u subotu do 21.00 sat

CIJENA ULAZNICA – 20,00 kuna

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Pet savršenih lokacija za fotografiranje u Hrvatskoj koje morate posjetiti
PROMO

Pet savršenih lokacija za fotografiranje u Hrvatskoj koje morate posjetiti

Hrvatska je zemlja bogate povijesti, spektakularne prirode i nevjerojatnih prizora koji ostavljaju bez daha

HUB i EIB pokreću dvogodišnju edukaciju mladih poduzetnika i srednjoškolaca
PROMO

HUB i EIB pokreću dvogodišnju edukaciju mladih poduzetnika i srednjoškolaca

Incijativa „Financije za nove generacije" ključan je korak u osnaživanju financijske pismenosti i poduzetničkog duha među mladim generacijama u Hrvatskoj
Ante Cash otkriva kako biti kreativan s pur pjenom
PROMO

Ante Cash otkriva kako biti kreativan s pur pjenom

U Antinoj Garaži danas se kupamo u pur pjeni. Zašto je ona neizostavan dio svakog gradilišta, na svoj način pokazuje vam Ante Cash.