Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tragedija kod Molvi: Dječak se utopio na kupanju s obitelji

Policija je dobila dojavu kako je u ponedjeljak poslijepodne dječak (11) nestao u jezeru Čingi-Lingi kod Molvi. Poslali su ronioce na teren. Oko 21.10 sati policijski ronioci pronašli su tijelo dječaka

Foto: Jurica Karan/ePodravina
77 komentara

Dječak (11) utopio se u ponedjeljak poslijepodne u jezeru Čingi-Lingi kod Molvi. Koprivnička policija oko 19.30 sati dobila je dojavu kako je dijete nestalo u jezeru te su odmah poslali ronioce u potragu. Na jezero je stigla i Hitna pomoć, međutim oko 21.10 sati ronioci su pronašli tijelo dječaka, potvrdili su u policiji. 

- Gledali smo u labudove koji su došli k obali, a kad smo registrirali da jedan dječak malo dalje viče da mu se brat utapa, tog dječaka više nije bilo na vidiku, nestao je s površine vode. Muškarci su odmah počeli roniti. Dječakova majka je ukopanog pogleda jecajući govorila: 'Sad je tu bio, evo ovdje'. Pritom je pokazivala prstom mjesto gdje je iznenada nestao, a njezina druga djeca su na obali neutješno plakala - ispričala je za Jutarnji čitateljica M.K koja je svjedočila tragediji.

Majka je još dugo ostala stajati u vodi tražeći svog sina. 

- Tražila ga je u vodi i kad je Hitna pomoć stigla. Mislila je da će možda nogama opipati tijelo. Rekla je da je sin danas naučio plivati i da je ronio s maskom za oči - ispričala je čitateljica.

Tijelo preminulog dječaka odvezeno je na odjel patologije koprivničke bolnice, a nakon obdukcije će se utvrditi uzrok utapanja.

Inače, u samo nekoliko dana ovo je drugo utapanje djece. U rijeci Dravi na plaži kod Bistrinaca završilo je tragično za 15-godišnjeg dječaka Josipa L. iz Bistrinaca. On je, naime, nestao u četvrtak predvečer u Dravi gdje se sa prijateljima došao kupati. Prema neslužbenim informacijama, Josip je skočio u rijeku nastojeći pomoći prijatelju koji je počeo dozivati upomoć jer se nije mogao dokopati obale. Misleći da mu se prijatelj utapa, Josip je zaplivao prema njemu no, i sam se, čini se, našao u problemu. Prijatelji koji su se nalazili oko njega primijetili su da je Josip nestao pod vodom i da više ne izranja. Dozivali su ga, pretraživali pod vodom, tražili, ali bezuspješno. Josipovo tijelo pronađeno je u petak na 53. kilometru Drave.

Možda vas zanima i ovo:
Message