Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
113 komentara

Sammy traži curu: Za ljubav mora skupiti čak 3500 eura...

Silvijo je na sajmu u Bjelovaru sakupljao dobrovoljne priloge kako bi svom ljubimcu Sammyju doveo ženku iz Španjolske. Sammy spava po 12 sati na dan i jako voli ljude

sajam
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
113 komentara

Posebnu pozornost posjetitelja na 24. Međunarodnom jesenskom bjelovarskom sajmu izazvao je minijaturni marmoset majmun.

Naizmjenice je šetao na rukama vlasnika Silvija Jurička (51), njegove supruge Matine (45) ili 21-godišnjeg sina Alena, koji je dijete s posebnim potrebama. Radi njega su roditelji prije godinu dana u Sloveniji za 3000 eura kupili običnog marmoseta, koji je podrijetlom iz Brazila. Ovaj minijaturni majmun drugi je najmanji u svijetu.

Visok je 19 centimetara, a s repom je dug 30 cm. Životni vijek mu je između 20 i 25 godina. Vlasnici su na sajam došli iz Zadra, gdje žive. Posjetitelji su se fotografirali s ovom egzotičnom životinjom i za to davali dobrovoljni prilog.

- Sakupljamo novac putem dobrovoljnog priloga kako bismo kupili ženku, za koju moramo dati 3500 eura, i našli smo je u zoološkom vrtu u Španjolskoj. Ženka ne smije biti starija od dva mjeseca jer inače ne prihvaća mužjaka – govori nam Silvijo Juričko, koji je nezaposleni branitelj i to je jedini način da svom kućnom ljubimcu kupi životnu družicu, nadajući se kako bi taj par mogao dati mlade. Cijena je visoka zato što su to rijetki primjerci i prije nego što se prodaju, moraju se cijepiti dva puta i čipirati.

Živi u stanu i slobodno se kreće. Sammy je stalno u kući i svima je jako prirastao srcu, a osobito se s njim voli družiti sin Alen. Uostalom, on je i najčešće društvo majmunčiću iz dalekog Brazila, koji je stigao i do sajma u Bjelovaru.     

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message