Obavijesti

News

Komentari 108

'Samo zlonamjernici kažu da Hvidra destabilizira ovu Vladu!'

'Samo zlonamjernici kažu da Hvidra destabilizira ovu Vladu!'
1

HDZ-ov saborski zastupnik i predsjednik Hvidre Josip Đakić je nakon sastanka s premijerom Plenkovićem poručio kako će i dalje čekati odgovor DORH-a o sporosti procesuiranja ratnih zločina u Hrvatskoj

VIDEO

Iako su proteklih mjesec dana čelnici HVIDRA-e upućivali oštre poruke zbog izjava Milorada Pupovca, napadali ga pa čak poručivali i da HDZ treba raskinuti koaliciju sa SDSS-om, nakon sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem u ponedjeljak su ipak ublažili retoriku, ali i zahtjeve. 

- Ma nije uopće raskid koalicije bio upitan. Mi smo stajališta da su nacionalne manjine dobrodošle, a jasno da mi tražimo da se pojedinci koji čine štetu državi ispričaju, kažu da su pogriješili - istaknuo je predsjednik HVIDRA-e i HDZ-ov saborski zastupnik Josip Đakić. 

Zagreb: Josip Đakić i Tomo Medved dali su izjavu medijima nakon zavtšetka sastanka

Na sastanku su, dodao je, izrazili zabrinutost zbog neodgovaranja DORH-a na njihov zahtjev da se pokrene istraga protiv Pupovca i ne očitovanja ima li u njegovim izjavama kaznenog djela ili ne, ali i zbog sporog procesuiranja ratnih zločina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

-  Dobili smo određene informacije koliko vukovarskih zločinaca je procesuirano i koliko je u postupku, iako smatramo da izvješće koje je DORH uputio u Sabor za 2018. ima svojih nedostataka o kojima ćemo razgovarati u budućnost. Sporost i neučinkovitost ne opravdava nikoga -  rekao je dodavši kako HVIDRA ima strpljenja. 

To su 'produžene ruke' HDZ-a: Hvidra, Kaptol, šatoraši, sudovi
To su 'produžene ruke' HDZ-a: Hvidra, Kaptol, šatoraši, sudovi

Najavio je i da će kao predsjednik saborskog Odbora za ratne veterane sazvati i tematsku sjednicu koja se tiče Milorada Pupovca i ratnih zločina, za što je dobio zahtjev.

- Zadovoljni smo sastankom, bio je u apsolutno normalnom tonu. Vlada je 'suport' svim udrugama pa tako i nama. Razumni su u pogledu onoga što smo mi tražili, oni su prvi osudili izjave Pupovca,  tako i danas razumiju naše nezadovoljstvo i inicijativu da i to raščistimo - istaknuo je Đakić te poručio da je uvjet razgovora s Pupovcem da se on ispriča za svoje izjave. 

Osvrnuo se i na navode da HVIDRA služi za destabilizaciju Vlade Andreja Plenkovića.

- Mislim da su to zlonamjernici koji to žele učiniti kako bi nanijeli štetu i premijeru, stranci, ali i HVIDRA-i. Plenković je sa svojom Vladom učinio puno dobrih koraka za Hrvatsku i zašto HVIDRA to ne bi ocijenila pozitivnim - rekao je istaknuvši kako se oni nisu sporili s Plenkovićem nego Pupovcem kao koalicijskim partnerom.

HVIDRA: 'Mi tražimo istragu djelovanja Milorada Pupovca!'
HVIDRA: 'Mi tražimo istragu djelovanja Milorada Pupovca!'

- To su svi u Hrvatskoj osudili pa tako i mi. Možda smo mi bili malo žešći s obzirom da smo mi za ovu državu krvarili, pa onda možda imamo i pravo reći koju više - rekao je.

Na sastanku su bili i ministri branitelja Tomo Medved, unutarnjih poslova Davor Božinović te obrane Damir Krstičević.

- Održali smo radni sastanak i osnovni zaključak je da dijalog i razgovor nemaju alternative, o svim otvorenim pitanjima ćemo razgovarati - rekao je Medved.

Na pitanje je li on zadovoljan procesuiranjem ratnih zločina, ministar Medved je poručio da on osobno neće biti zadovoljan dok posljednji počinitelj teških kaznenih djela ratnih zločina u Hrvatskoj ne bude procesuiran.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 108
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina