Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Samoborček se zapalio na cesti i u potpunosti izgorio

Dio putnika u panici je pokušao izaći kroz srednja vrata busa, no ona se nisu mogla otvoriti, pa su nahrlili na prednja. Svi su na vrijeme uspjeli izaći

Anonimno
Foto: Anonimno
6 komentara

Karlovačka policija obavila je očevid na autobusu tvrtke Samoborček. Prema nalazima, vatra je počela iz dijela gdje je motor, ali nisu mogli utvrditi točan uzrok požara. To će pokušati stručnajci iz tvornice autobusa Setra, a kako doznajemo, sumnja se da su za požar krive električne instalacije. Autobus je u nedjelju oko 22 sata planuo kraj čvora Bosiljevo. Vozio je iz Šibenika za Zagreb.
- Hvala Bogu da je svih 47 putnika na vrijeme izašlo van. Vozač Pero Bastašić (45) je i jučer bio u suzama te izvan sebe. Vozi autobuse 20 godina i ovo mu je prva nesreća - rekao je direktor Samoborčeka Božo Grgurić. Tvrtka je lani kupila 30 novih autobusa. Kako je rekao direktor Grgurić, zbog njihove sigurnosti želi znati uzrok požaraAutobus Samoborček koji je putovao na relaciji Šibenik-Zagreb iz još nepoznatih razloga zapalio se na cesti i u potpunosti izgorio. U trenutku izbijanja požara putnici su spavali. Kraj Vukove Gorice, u blizini Karlovca, probudio ih je prasak te su uočili dim. Dio putnika u panici je pokušao izaći kroz srednja vrata autobusa, no ona se nisu mogla otvoriti, pa su svi nahrlili na prednja. Na sreću, svi su na vrijeme uspjeli izaći iz gorućeg busa te nitko nije ozlijeđen.
- Vidjeli smo veliki plamen 200 metara ispred nas i u prvi tren smo pomislili da gori kombi ili cisterna. Naš autobus je stao kao i pet auta ispred nas, a vozač autobusa je izašao pomoći. Ponio je sa sobom naš aparat za gašenje. Kad smo se približili, vidjeli smo da je riječ o Samoborčeku. Odostraga je gorio veliki plamen, a ljudi su stajali sa strane i zaprepašteno gledali. Bili su bez stvari koje su ostale unutra. Uglavnom je riječ o studentima - rekla je D.K. (19) iz Zagreba, koja je putovala drugim autobusom.

Možda vas zanima i ovo:
Message