News

Komentari 25

Samohrana majka suprostavila se napadaču, izbo ju je nožem

Samohrana majka suprostavila se napadaču, izbo ju je nožem

Muškarca (35) koji je u subotu pokušao ubiti samohranu majku policija je privela. On je prvo oštetio njezin auto, a onda razjaren provalio u njen stan i napao ju nožem

Policija još uvijek istražuje pokušaj ubojstva u zgradi u Ulici 77 samostalnog bataljuna u središtu Grubišnog Polja. U subotu je muškarac (35) provalio u stan 37-godišnje samohrane majke K. F. i nožem je ubo u vrat i zadao nekoliko rana po tijelu i rukama. Ranjenu ženu prevezli su u virovitičku bolnicu gdje su je zadržali. 

Ozlijeđena žena kaže kako napadač živi na istom katu te da nikada nisu komunicirali. No, pokušaju ubojstva je najvjerojatnije prethodio incident na parkiralištu ispred zgrade. Nakon što joj je netko oko 14 sati izgrebao automobil žena je pozvala policiju. Samo tri sata kasnije ponovo je izašla na parkiralište i vidjela da su sve četiri gume probušene i ponovo je nazvala policiju. Večernji list piše kako je njezin sin vidio susjeda kako im nožem reže gume.

Nakon poziva policiji ušla je u stan i zaključala vrata. Muškarac je počeo lupati po vratima stana, tražeći da ga pusti. 

- Nisam otključala ulazna vrata već sam ušla u drugu prostoriju zajedno s 16-godišnjim sinom i ta vrata zaključala. On je prvo provalio ulazna vrata i potom razbio staklo u prostoriji gdje smo bili sin i ja – kazala je drhtavim glasom potresena žena. 

Dodaje kako je prije toga kazala sinu da bježi, a ona se suprostavila razjarenom napadaču. Prvo ju je nožem ubo u vrat. Pala je na pod, a on joj je zadao nekoliko uboda po rukama i tijelu. 

- Sreća da su došli policajci i savladali napadača. Da su došli nekoliko minuta kasnije najvjerojatnije bi prošla daleko gore – ispričala nam je napadnuta žena. Kaže da s napadačem nije nikada imala nikakvih nesporazuma, te da su se samo povremeno sretali na stubištu zgrade. Neslužbeno doznajemo da je muškarac od ranije poznat policiji. Nitko od susjeda nije želio komentirati zločin koji ih je zaprepastio.

Sin napadnute žene koja radi u Centru za socijalnu skrb trenutno je kod rodbine. 

Glasnogovornik bjelovarskog Županijskog odvjetništva, Živko Slijepčević, nam je potvrdio da je policija napravila očevid. Napadača su uhitili i tijekom nedjelje će ga privesti u Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovar, gdje će ga ispitati.