Obavijesti

News

Komentari 35

Sanader: Na našim jaknama moglo je pisati samo 'Dinamo'

Sanader: Na našim jaknama moglo je pisati samo 'Dinamo'
4

Marin Frčko rekao je da su za Fimi mediju nabavili 1000 jakni s logom HDZ-a i natpisom "Željo majstore". Sanader je rekao da HDZ nikad nije naručio takve jakne

VIDEO

U nastavku suđenja Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media svjedočio je Branko Radošević, bivši predsjednik uprave Plinacra. On je rekao kako je poslovao s Fimi medijom s kojom je sklopio ugovor vezano za PR usluge. Tvrdi da je za tu firmu doznao krajem 2005. na godišnjem događanju Crosca. Bio je, kaže, oduševljen organizacijom i pripremom tog događaja pa je direktora Bojana Milkovića upitao tko mu radi organizaciju na što mu je Milković odgovorio Fimi medija. Radošević je potom tražio od njega da ga poveže s Nevenkom Jurak. 

Na pitanje je li prisustvovao sastanku Vlade 2007. koji se već spominjao u procesu, Radošević je odgovorio da je. 

- Konkretno, bila je riječ o sastanku na kojem su bili prisutni predsjednici svih tvrtki u kojima država ima većinski vlasnički udio. Sastanak je vodio Sanader, a prisutni su bili Barišić, Maček i ljudi iz protokola. Sastanak je bio neformalan bez dnevnog reda. Sanader je govorio o aktualnim temama i u jednom je trenutku rekao da bi sva javna poduzeća trebala bolje plasirati svoje rezultate u medijima i pohvaliti se poslovnim uspjesima. Potom je pitao Barišića "kako se zove ona tvrtka", na što je Barišić odgovorio "Fimi media". Sanader je onda rekao: "Eto, nađite se, možda vam mogu pomoći" - svjedoči Radošević. Dodao je kako sastanak nije doživio kao pritisak jer je već tada poslovao s Fimi medijom i bio je jako zadovoljan. 

- Fimi media je od Plinacra stvorila brend. Suradnja s njima bila je moja odluka i proglašena je poslovnom tajnom - tvrdi Radošević i dodaje da sastanak nije shvatio kao stranački. Kaže da ga je nekoliko dana nakon sastanaka u Vladi nazvao Barišić i pozvao ga u svoj ured. Tamo je bila Nevenka Jurak. Sastanak je, kaže, trajao vrlo kratko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Fimi media naručila jakne s natpisom "Željo majstore"

Nakon Radoševića svjedočio je Marin Frčko, vlasnik i direktor tvrtke Emma 95 koja se bavila nabavkom artikala za Fimi mediju. Ispričao je kako su jednom prilikom nabavili 1000 jakni (vjetrovki) plave boje koje su s prednje strane imale logo HDZ-a, a sa stražnje strane je pisalo "Željo majstore" (op.a. načelnik Pitomače Željko Grgačić). Jakne su, kaže, bile plaćene u roku od 10 dana. Na to se javio Ivo Sanader koji je kazao kako HDZ nikada nije naručio takve jakne. 

- Da smo i naručili takve jakne na pozadini je moglo pisati samo "Dinamo", a nikako "Željo majstore". 

Angažirao Fimi mediju jer je htio ministre na svojoj fešti

Svjedočio je i Anto Violić, bivši predsjednik uprave ACI-ja. On je rekao kako je ACI 2008. slavio 25 godina postojanja pa su odlučili tim povodom napraviti zabavu. Za organizaciju su angažirali Fimi mediju. Violić je rekao kako je do te tvrtke došao preko Mladena Barišića u proljeće 2008. 

- Na jednom poslovnom sastanku u restoranu Baltazar Barišić mi je rekao da bi bilo dobro da angažiram Fimi mediju koja inače zastupa tvrtke od interesa za Republiku Hrvatsku, rekao je Violić. Dodao je kako je Fimi mediju potom angažirao za dvije proslave, jednu u srpnju i jednu u rujnu. Prvu su platili 160.000 kuna plus PDV, a drugu 170.000 kuna plus PDV, no Fimi medija je odradila samo prvu. Zbog toga ih je ACI tužio i tražio povrat novca. 

Na pitanje zašto je angažirao baš Fimi mediju, Violić je kazao kako je znao da je Mladen Barišić prva osoba do premijera Sanadera i da je u stanju omogućiti da svi ministri dođu na njegovu svečanost.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!