Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Sanader: Vesele me priljevi novca od igara na sreću

Vlada je u saborsku proceduru uputila zakon o suzbijanju diskriminacije kojim se za diskriminaciju predviđaju kazne od 5.000 do 40.000 kuna

Patrik Macek
Foto: Patrik Macek
3 komentara

Prvi puta žrtve diskriminacije po bilo kojoj osnovi bit će zaštićene zakonom. Kazne za diskriminaciju na temelju razlike u rasi, etničkoj pripadnosti, boji kože, spolu, jeziku ili vjeri, političkom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovinskom stanju, invaliditetu te spolnoj orijentaciji kreću se od 5.000 do 30.000 kuna, dok za spolno uznemirvanje ona raste i do 40.000 kuna. Za obrtnike ta kazne za diskriminaciju po bilo kojoj osnovi iznosi od 10.000 do 200.000 kuna, a za pravne od 30.000 do 300.000 kuna. U slučaju spolnog  uznemiravanja najviše kazne za obrtnike iznosit će 250.000, a za pravne 350.000 kuna. Zakonom o suzbijanju diskriminacije, koji je Vlada uputila u saborsku proceduru definiran je i pojam višestruke diskriminacije, kao što je to slučaj sa ženama s invaliditetom. O provedbi zakona brinut će se Pučki pravobranitelj, a žrtve diskriminacije imat će mogućnost podnijet tužbu po tri osnove. Za utvrđivanje ili zabranu diskriminacije te tužbu za nadoknadu štete zbog diskriminacije. Na Vladi se našao i godišnji plan Hrvatske lutrije, kojim se predviđa daljnji rast prihoda. Premijer Ivo Sanader zadovoljan je povećanim priljevom novca u državnu blagajnu, ali ne i povećanjem broja ovisnika o kocki.
- Ovo prvo me posebno veseli, ali ovo posljednje baš i ne, jer ima puno ljudi koji su upali u ovisnost - rekao je Sanader.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message