Obavijesti

News

Komentari 51

Sanader 'zamrznuo' izbore jer želi biti uz svoju majku

Sanader 'zamrznuo' izbore jer želi biti uz svoju majku
5

U povodu smrti premijerovog oca Ante, Zoran Milanović poslao je brzojav sućuti i kazao da će "on i SDP biti obzirni prema političkom protivniku"

VIDEO

Predsjednik HDZ-a i premijer Ivo Sanader sasvim sigurno će se privremeno povući iz predizborne kampanje do utorka, potvrdio je direktor HDZ-ove kampanje i glasnogovornik Vlade Ratko Maček. Obiteljska tragedija Ivu Sanadera zadesila je deset dana prije parlamentarnih izbora, u nedjelju, 25. studenoga.
- Odluka o povlačenju iz predizborne kampanje potpuno je razumljiva, jer on je ipak samo čovjek. U ovim teškim trenucima Sanader želi biti uz svoju majku i s obitelji u Splitu - izjavio je Maček, ističući da premijer ne želi medijsku pozornost u ovom teškom trenutku. Predsjednik HDZ-a u srijedu je boravio u Opatiji na skupu ekonomista, a odradio je i predizborni skup HDZ-a u Rijeci gdje je i saznao za smrt oca. Kasno navečer zaputio se u Split kako bi bio uz majku i obitelj. Neslužbeno doznajemo da je Ante Sanader imao tumor s kojim se borio već dulje vrijeme. Posljednji ispraćaj bit će u subotu, 17. studenoga.
Iako Sanader utorka neće sudjelovati u kampanji, Maček je naglasio da HDZ izbornu kampanju nastavlja po planu i da će održati sve predviđene izborne skupove na kojima će, umjesto Sanadera, govoriti prvi na HDZ-ovim listama po izbornim jedinicama. Na Dan sjećanja na žrtve Vukovara HDZ-ovo i izaslanstvo Vlade vodit će zamjenica predsjednika stranke i potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor.
Na adresu obitelji Sanader pristižu brojni brzojavi sućuti, među kojima je i onaj predsjednika SDP-a Zoran Milanović. U SDP-u nisu željeli objaviti tekst brzojava, jer kažu da je to privatna stvar i da je na obitelji odluka da li će ga objaviti.
Milanović je kazao će on i SDP u sljedećim danima biti obzirni prema Ivi Sanaderu te da je tužno kada se tenzije moraju smirivati ovakvim događajima.
Sedmeročlana obitelj Ante Sanadera živjela je skromno u dvorišnoj kući u Plinarskoj ulici u Splitu. Ante je bio ličilac, a njegova supruga Ivanka domaćica, no uspjeli su odškolovati svih petero djece. Zbog bliskosti Crkvi, Sanaderovi su u vrijeme komunizma bili pod pritiskom režima. Pritisak se povećao kad je sin Vinko postao svećenik. Jedina kći Ante Sanadera, Danica, također se okrenula Crkvi i postala časna sestra, dok sinovi Vlado i Miro žive u Austriji i Švicarskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u